Nogometaše Dinama bo odslej vodil Igor Jovičević, ki je nasledil Nenada Bjelico. Ta je imel pogodbo do 30.  junija 2021, a je klub prekinil sodelovanje, Bjelica pa naj bi dobil milijon evrov odpravnine. Foto: EPA
Nogometaše Dinama bo odslej vodil Igor Jovičević, ki je nasledil Nenada Bjelico. Ta je imel pogodbo do 30. junija 2021, a je klub prekinil sodelovanje, Bjelica pa naj bi dobil milijon evrov odpravnine. Foto: EPA

46-letni strokovnjak, ki je v sezoni 2016/17 vodil Celje, dobro pozna Dinamo, saj je bil prej vodja mlade zagrebške ekipe. V čustvenem govoru (pred desetimi dnevi mu je umrl oče Čedo Jovičević, ki je med drugim tudi igral za Dinamo) je ob predstavitvi povedal:

"Čustva so različna. Starši mi veliko pomenijo, izguba očeta je pustila veliko sled. S tem se moram spopasti, a spomin nanj ne bo nikoli zbledel. Ponosen sam nanj in na vse, kar je naredil v karieri in kar je dal za Dinamo. On je moj junak, moj idol, vedno mi je bil vzor in vodnik, kako se je treba obnašati."

Jovićević je nekdaj je veljal za najboljšega kadeta Evrope. S 17 leti je leta 1991 podpisal za Real Madrid, a ga je ustavila poškodba križnih vezi. Po tem je igral na Japonskem, v Braziliji, Franciji, Ukrajini in na Kitajskem, kjer je po novi poškodbi kolena končal kariero pri 32 letih.