Laurent Blanc je odločen, da lahko letos PSG naredi velik korak naprej tudi v Ligi prvakov. Foto: EPA
Laurent Blanc je odločen, da lahko letos PSG naredi velik korak naprej tudi v Ligi prvakov. Foto: EPA
Guus Hiddink
Guus Hiddink je Chelsea leta 2009 popeljal v polfinale Lige prvakov, kjer je Andres Iniesta v 93. minuti na Stamford Bridgeu izenačil na 1:1 in Londončanom preprečil finale. Foto: EPA
Axel Witsel
Axel Witsel in soigralci so favoriti proti Benfici. Foto: EPA

V francoskem prvenstvu ima PSG neverjetnih 24 točk naskoka pred drugouvrščenim Monacom, 44 tekem v vseh domačih tekmovanjih ne pozna poraza. Proti Lillu (0:0) so v soboto počivali Zlatan Ibrahimović, Maxwell, Thiago Motta in Thiago Silva.

Predlani odločil Ba, lani pa Thiago Silva
Predlani so Parižani na Parku princev zmagali s 3:1, na Stamford Bridgeu pa so Londončani slavili z 2:0, odločil je napadalec Demba Ba tri minute pred koncem. Lani v osmini finala je bilo v Parizu 1:1, v Londonu pa je David Luiz v 86. minuti izsilil podaljšek. Po golu Edena Hazarda z bele točke v 96. minuti je znova kazalo bolje Chelseaju, a je Thiago Silva v 114. minuti z glavo šokiral Joseja Mourinha in njegove izbrance.
Kapetan Terry poškodovan
Letos je Chelsea zelo slabo začel Premier ligo, Portugalca je na klopi zamenjal Guus Hiddink, ki ni izgubil še nobene od enajstih tekem. Nizozemec ne bo mogel računati na poškodovana Kurta Zoumaja in Johna Terryja (odšepal je z zelenice v 39. minuti sobotne tekme proti Newcastlu), kaznovan je Nemanja Matić.

"Vsiliti moramo naš slog igre. Zelo dobro se poznamo, predlani je zmagal Chelsea, lani pa mi, oba ekipi sta približno enako kakovostni. Chelsea ima težko sezono in prav Liga prvakov je priložnost za igralce, da popravijo vtis. Hiddink ima ogromno izkušenj s takih tekem," je razmišljal trener francoskih prvakov Laurent Blanc.

"Zelo pomemben igralec za Chelsea je Terry. Ima izjemen vpliv na igrišču in tudi zunaj njega. Izjemen je ob prekinitvah in v soboto se je lepo videlo, da je ekipa padla po njegovem odhodu z zelenice," je dodal Blanc, ki ima na razpolago celoten kader. V obrambi še razmišlja med Marquinhosom ali Gregoryjem Van der Wielom. Marco Verratti pa ni pripravljen za vseh 90 minut.

"Zavedam se, kako razmišljajo mediji. Prvenstvo je že odločeno, oba pokala bi morali prav tako imeti v vitrini, torej je vse odvisno od izida v Ligi prvakov. To je najtežje tekmovanje, saj so naši nasprotniki zelo kakovostni. Nabrali smo si dovolj izkušenj v prejšnjih letih, ko smo igrali z najboljšimi ekipami sveta. Imamo dovolj potenciala, da osvojimo Ligo prvakov," je odločno pripomnil Blanc.

Hiddink: Močnemu tekmecu še ne moremo vsiliti našega sloga
"Možnosti pred prvo tekmo so 50-odstotne. PSG je zgradil zares močno ekipo, ki nima pravega tekmeca v francoskem prvenstvu. Če želijo postati velikani evropskega nogometa, morajo zmagati v Ligi prvakov. To je njihov veliki cilj," je pojasnil Hiddink.

"Izboljšujemo se že vse od decembra. To bo zares velik preizkus. Vsi se zavedamo, da smo bili v zelo težkem položaju, korak za korakom smo se izboljševali, a še vedno nismo na dovolj visoki ravni, močnemu tekmecu še ne moremo vsiliti našega sloga igre. Težko bo nadomestiti Johna Terryja, vendar veliki klubi vedno najdejo rešitve," je še dodal nizozemski strateg.

Osmina finala, prve tekme, torek ob 20.45:
PARIS SG - CHELSEA

Verjetni postavi:
Paris SG: Trapp; Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell; Matuidi, Thiago Motta, Verratti; Di María, Ibrahimović, Cavani.

Chelsea: Courtois; Azpilicueta, Ivanović, Cahill, Rahman; Fabregas, Mikel; Hazard, Willian, Pedro; Diego Costa.

Sodnik: Carlos Velasco Carballo (Španija)



BENFICA - ZENIT

Verjetni postavi:
Benfica: Julio Cesar, Andre Almeida, Lisandro Lopez, Jardel, Eliseu, Pizzi, Samaris, Renato Sanches, Gaitan, Jonas, Mitroglou.

Zenit: Lodigin, Anjukov, Garay, Lombaerts, Criscito, Javi Garcia, Witsel, Hulk, Danny, Šatov, Dzjuba.

Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)



Povratni tekmi bosta 9. marca.



Sreda ob 20.45:
GENT - WOLFSBURG

ROMA - REAL MADRID


Povratni tekmi bosta 8. marca.




Torek, 23. februarja, ob 20.45:
ARSENAL - BARCELONA

JUVENTUS - BAYERN

Povratni tekmi bosta 16. marca.


Sreda, 24. februarja, ob 20.45:
PSV EINDHOVEN - ATLETICO MADRID

DINAMO KIJEV - MANCHESTER CITY

Povratni tekmi bosta 15. marca.