Že z rahlim dotikom si vedel, ali je kroglica ohlajena. Foto: Reuters
Že z rahlim dotikom si vedel, ali je kroglica ohlajena. Foto: Reuters

Švicar v intervjuju za argentinski časnik La Nacion ni povedal natančno, kateri žreb je bil nameščen. Dejal je, da je v praksi videl, kako so bile kroglice z imeni ekip ohlajene, in si jih lahko takoj začutil pri dotiku.

Blatter je še dodal, da je le eno moštvo na tak način pridobilo pri žrebu. Po njegovih besedah se to ni odgajalo pri žrebu Fife, ampak pri žrebu pod okriljem Uefe. "Seveda je mogoče, da kroglice označiš tako, da jih segreješ ali ohladiš. To se ni dogajalo pri Fifi, toda bil sem priča žrebu na evropski ravni, ko se je to dogajalo," je povedal Blatter in opisal način, kako se je to dogajalo. "Kroglice so pred žrebom dali v zmrzovalnik in samo z rahlim dotikom veš, ali je topla ali hladna," je povedal Blatter.

Blatterja je na čelu Fife zamenjal Gianni Infantino, ki je bil vrsto let znan kot glavni dirigent žreba pod okriljem Uefe.

80-letni Blatter je bil zaradi korupcije kaznovan s šestimi leti prepovedi delovanja v nogometu. Na odločitev se je pritožil na Mednarodno športno razsodišče v Lozani.