Matjaž Rozman je imel v Donjecku veliko dela, pri nobenem od zadetkov pa ni imel večjih možnosti. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Rozman je imel v Donjecku veliko dela, pri nobenem od zadetkov pa ni imel večjih možnosti. Foto: MMC RTV SLO
Igor Benedejčič
Igor Benedejčič je moral doma pustiti kar šest nogometašev Interblocka. Foto: MMC RTV SLO
Interblock brez moči v Donjecku

Interblock, ki je na tekmi zaigral brez poškodovanih Roberta Beriča, Antonia Delamee Mlinarja, Blaža Božiča, Amerja Jukana, Luke Majcna in Vladimirja Milenkovića, je bil na prvi tekmi povsem nadigran. Priložnosti za ekipo Igorja Benedejčiča ni bilo veliko, stoodstotnih pa prav nič, medtem ko so gostitelji napadali od prve do zadnje minute. Priložnost za popravni izpit bo na sporedu naslednji četrtek na stadionu v Domžalah.

Mojstrski prosti strel Godina
Ukrajinci so tekmo začeli veliko bolje, svojo premoč pa so kronali v 20. minuti, ko je iz prostega strela v levi zgornji kot vratarja zadel 26-letni vezist Aleksej Godin. Slednji je bil nevaren tudi v 42. minuti, ko je v kazenskem prostoru dobil žogo od Mgunija, a je bil dovolj pazljiv Aleš Kokot, ki je žogo zbil stran. Ljubljančani v prvem polčasu, v katerem je imel Matjaž Rozman veliko dela, niso imeli večje priložnosti.

Brezič podrl Ekeheja, Metalurg povišal
Niti drugi polčas se ni začel dobro za Interblock, ki je že v 50. minuti zaostajal z 0:2. V kazenskem prostoru je prigraval Musawengosi Mguni in podal do Kingsleyja Ekeha, ki ga je nepravilno zaustavil Danijel Brezič. Enajstmetrovko je brez težav zadel Mario Sergio. Ta je zadel zgornji desni kot Rozmana, ki se je sicer vrgel v pravo smer, a je bil strel premočan.

100 aretiranih navijačev Hajduka
Hrvaški Hajduk je na Češkem z 1:1 remiziral proti Žilini, a je dogodek bolj zaznamoval nov incident Torcide. Rezultat masovnega spopada s policijo je 100 aretiranih in 10 poškodovanih navijačev splitskega velikana, ter 8 poškodovanih policistov. NK Žilina je pred tem hrvaškim navijačem prepovedala vstop na stadion.

EVROPSKA LIGA, 3. predkrog

Četrtek ob 19.00:
METALURG DONECK - INTERBLOCK 2:0 (1:0)
Godin 20., Sergio 50./11-m

Metalurg: Dišljenković, Korotecki, Čečer, Mguni, Lazić, Volovik, Makridis, Mkitarjan, Godin, Sergio, Ekeh (75./Pereira).

Interblock: Rozman, Tabot, Brežič, Rakovič, Mišura (50./Gerič), Kokot, Gill, Jelečević, Horvat, Iličić, Grabus.

Sodnik: Malek (Poljska)

Povratna tekma bo na sporedu 6. 8.

Nekateri zanimivejši pari:
DINAMO TBILISI - CRVENA ZVEZDA 2:0 (1:0)
VOJVODINA - AUSTRIA DUNAJ 1:1 (1:1)
ŽILINA - HAJDUK SPLIT 1:1 (0:0)
ROMA - GENT 3:1 (0:1)
ATHLETIC BILBAO - YOUNG BOYS 0:1 (0:1)

Zmagovalce čaka t. i. "play-off" za vstop v skupinski del Evropske lige.

Interblock brez moči v Donjecku