Mile Ačimovič (v sredini) se na dvoboj z Benfico pripravlja že v Lizboni. Foto: EPA
Mile Ačimovič (v sredini) se na dvoboj z Benfico pripravlja že v Lizboni. Foto: EPA
Fabio Cappello
Fabio Cappello je Juventus popeljal v Belgijo. Foto: EPA
Nelson Valdez
Nelson Valdez in Ivan Klasnić bosta velika nevarnost za obrambo Barce. Foto: EPA

Mile Ačimovič je vendarle zaigral v francoskem prvenstvu. Bo dobil priložnost tudi na stadionu Luz v Lizboni v Ligi prvakov? Mile je bil poleti tudi v igri za prestop k "orlom", ki jih je pred sezono prevzel Nizozemec Ronald Koeman.



Juve in Bayern začenjata v gosteh
V skupini A bosta v uvodnem srečanju favorita gostovala. Juventus bo igral v Bruggeu, kjer je izgubil leta 1978 in takrat ostal brez finala Pokala evropskih prvakov. Nekdanji klub Nastje Čeha je v Ligi prvakov od 9 domačih tekem zmagal na treh. Juventus je bil nazadnje poražen v Belgiji v sezoni 81/82.

Bayern bo novo sezono v najelitnejšem evropskem tekmovanju začel na Dunaju pri Rapidu. Slednji do zdaj v edinem nastopu med elito pred osmimi leti niso slavili niti enkrat. Bavarci, ki so na zadnjih 15 tekmah v Ligi prvakov v gosteh zmagali le enkrat, bodo igrali brez Michaela Ballacka. Zvezdnik nemške reprezentance se je poškodoval na treningu.

Oslabljeni Arsenal gosti Thun
Oslabljeni Arsenal na prvem srečanju gosti Thun, ki je že opravil več, kot si je lahko želel pred kvalifikacijami. Edino dozdajšnje srečanje Londončanov proti švicarskemu moštvu je bilo v sezoni 1971/72, ko so izločili Grasshoppersa s skupnim izidom 5:0. Se bodo topničarji letos le znebili slovesa velikih poražencev Lige prvakov? Pomlajeni Ajax bo gostoval v Pragi pri Sparti.

Tekma napadalnih ekip v Bremnu
Werder brez vratarja Tima Wieseja in Miroslava Kloseja gosti Barcelono. Paragvajec Nelson Valdez je zahteval nov par zlatih kopačk, s katerimi je lani potopil Valencio. A nemškim vratam preti precej večja nevarnost: Kamerunec Samuel Eto'o, v ozadju bodo Ronaldinho, Ludovic Giuly in Deco. Drugo srečanje skupine C: Udinese - Panathinaikos.

Sreda ob 20.45, skupina A:
RAPID - BAYERN
CLUB BRUGGE - JUVENTUS

Skupina B:
ARSENAL - THUN
SPARTA PRAGA - AJAX

Skupina C:
WERDER - BARCELONA (prenos na TVS 2)
UDINESE - PANATHINAIKOS

Skupina D:
VILLARREAL - MANCHESTER UNITED
BENFICA - LILLE