Foto:
Foto:
Kaka je konec februarja odločil milanski derbi v Serie A, kar je v domačem prvenstvu zaenkrat edini Interjev poraz.
Jose Mourinho si je lahko v ponedeljek mirno ogledal olimpijski stadion v Münchnu, v torek pa ga zaradi kazni ne bo niti na klopi Chelseaja niti na tribunah.
Roy Makaay je že marsikateremu vratarju zagrenil življenje. V torek bo njegove strele poskušal ustaviti Peter Cech.

V zadnjih devetih tekmah med Milanom in Interjem Milan ni doživel poraza, v tej sezoni pa mu mestni tekmec ni zabil niti enega gola. Upanje vliva vrnitev Adriana. Na podobno okrepitev napada računa tudi Bayern, ki ga čaka razigrani Chelsea, saj se po poškodbi vračata Roy Makaay in Claudio Pizarro.

Danes ob 20.45:
INTER - MILAN (prenos na TV SLO) (izid prve tekme: 0:2)
Z dvema goloma razlike ni Milan (kaznovan je Gennaro Gattuso, vprašljiv Paolo Maldini) na San Siru izgubil evropske tekme od sezone 1994/95. Zadnjih sedem obračunov je dobil z gol razliko 19:3.

Inter je na štirih od zadnjih petih tekem Lige prvakov zmagal z vsaj dvema goloma razlike. Za čudež, podoben lanski zmagi Deportiva (Milana je na tej stopnji tekmovanja ugnal s 4:0 in izničil 4:1 s prve tekme), je nekaj več možnosti, ker se v ekipo vrača Brazilec Adriano.

"Nogomet je čudna in nepredvidljiva igra, v kateri so možni neverjetni povratki. Če verjameš vase, se lahko zgodi marsikaj. Ničesar ne moremo izgubiti," pravi trener Interja Roberto Mancini.

INTER                       MILAN 
                                       
--------- verjetni postavi: ---------
Toldo                Dida              
J. Zanetti           Cafu              
Cordoba              Stam              
Materazzi/Mihajlović Nesta             
Favalli              Maldini/Kaladze   
van der Meyde        Ambrosini         
Veron                Pirlo             
Cambiasso/C. Zanetti Seedorf           
Stanković            Kaka              
Adriano              Crespo            
Martins              Ševčenko          
-------------------------------------
Sodnik: Markus Merk (Nemčija)          

BAYERN - CHELSEA (2:4)
Bavarci bodo odigrali stoto tekmo v Ligi prvakov, želijo pa si ponovitve sedemindevetdesete, ko so februarja Arsenal premagali s 3:1: "Že nekajkrat smo dokazali, da lahko na domačem igrišču kogarkoli premagamo z dvema goloma razlika, kar nas ohrabruje pred povratno tekmo," se ne predaja Michael Ballack, katerega enajstmetrovka je Bayern v zadnjih trenutkih londonske tekme vrnila v igro.

Pomembno vlogo bo imel Robert Kovać, ki mu je prejšnjo sredo v Didier Drogba delal veliko preglavic. "Kovać zdaj bolje pozna odlike Drogbaja in mislim, da bo imel on in vsa obramba manj težav z njim," je povedal trener Bayerna Felix Magath.

Bayern želi prvič po letu 2001, ko je četrtič postal evropski prvak, v polfinale Lige prvakov. Naloga bo težka, poleg močnega tekmeca, ki igra najboljši nogomet v Evropi, pa Bavarce čaka tudi boj s statistiko, ki pravi, da v evropskih pokalih že 43 let niso uspeli nadoknaditi poraza z 0:2!

Statistika "nagaja" tudi Londončanom, saj so prejšnje štiri sezone Ligo prvakov vedno predčasno končali zaradi poraza z dvema goloma v gosteh. Trenerja gostov Joseja Mourinha spet ne bo na klopi. Le kakšnega trika se bo spomnil tokrat?

BAYERN                    CHELSEA
--------- verjetni postavi: --------- Kahn Cech
Sagnol Johnson
Lucio Carvalho
Kovać Terry
Lizarazu Gallas
Hargreaves Makelele
Ballack Lampard
Demichelis Duff
Schweinsteiger Cole
Pizarro Gudjohnsen
Makaay Drogba -------------------------------------
Sodnik: M.-E. Mejuto Gonzalez (Španija)

Sreda ob 20.45:
JUVENTUS - LIVERPOOL (1:2)

PSV EINDHOVEN - LYON (1:1)