Chelseaju tudi poškodbe nekaterih nosilcev igre ne pridejo do živega. Luiz Felipe Scolari ima na voljo dovolj kakovostnih zamenjav. Foto: EPA
Chelseaju tudi poškodbe nekaterih nosilcev igre ne pridejo do živega. Luiz Felipe Scolari ima na voljo dovolj kakovostnih zamenjav. Foto: EPA
Luciano Spaletti
Zaskrbljen obraz Luciana Spalettija na novinarski konferenci v Londonu. Foto: EPA
Dirk Kuyt
Neutrudni Dirk Kuyt je v zadnjem krogu angleškega prvenstva z dvema goloma Redsom prinesel zmago nad Wiganom (3:2). Foto: EPA
Lionel Messi
Zvezdnik Barcelone Lionel Messi je ob prihodu v Basel delil avtograme. Foto: EPA

Londončani so z odliko opravili zadnjo nalogo v državnem prvenstvu, saj so s 5:0 pometli z Middlesbroughjem. Po osmih krogih si skupaj z Liverpoolom delijo vrh lestvice angleškega prvenstva. "To je bila ena najboljših predstav v zadnjem času," je tekmo z "Borom" ocenil Frank Lampard.

Četa Luiza Felipeja Scolarija si je edini spodrsljaj v tej sezoni privoščila v gosteh pri Cluju (0:0), kjer se je povrh vsega poškodoval še Didier Drogba. A zgolj remi v Romuniji niti ni tako slab, saj je Cluj v 1. krogu premagal Romo. Za srečanje z Rimljani se bosta v postavo verjetno vrnila prvi vratar Peter Cech in Joe Cole.

Roma ima slabe spomine na Otok
Strateg Rome Luciano Spaletti je po hudem porazu proti Interju (0:4) pod velikim pritiskom. Na srečo Italijanov se v moštvo po prestani kazni vračata najboljša branilca Philippe Mexes in Christian Panucci. "Chelsea je močan, a zadnji boleč domač poraz lahko pozabimo. Roma, ki smo jo gledali v zadnjem času, ni prava," moštvo hrabri kapetan Francesco Totti. Statistika Rominih gostovanj na Otoku je klavrna. Na 14 tekmah je zmagala le enkrat, na zadnjih petih pa je kar štirikrat izgubila.

Tudi Atleticu ne gre po pričakovanjih
Drugi sredin vrhunec bo tekma med madridskim Atleticom in Liverpoolom, vodilnima moštvoma v skupini D. Položaj pri Madridčanih je podoben kot pri Romi, na drugi strani pa gre Redsom kot po maslu. Atletico je izgubil zadnja tri srečanja v španskem prvenstvu, tako da je po sedmih krogih šele na osmem mestu, kar je precej manj od pričakovanj. Moštvo "boleha" za kroničnim pomanjkanjem koncentracije, saj je proti Realu že na drugi tekmi zapored dobilo gol v uvodnih minutah. "Zaskrbljujoče je, saj s tem ustvarjamo še dodaten pritisk, kar nas drago stane," se težav zaveda trener Javier Aguirre.

Idola domačih navijačev ne bo v moštvu Liverpoola
Liverpool prihaja v Madrid poln samozavesti, čeprav poškodovani Fernando Torres - otrok Atletica - zaradi poškodbe ne bo igral. Trener Liverpoola Rafa Benitez bi lahko glede na poln izkupiček v uvodnih krogih malo taktiziral in dal priložnost rezervistom, nosilce igre pa spočil za nedeljski derbi domačega prvenstva proti Chelseaju.

3. KROG, sreda ob 20.45

Skupina A:
BORDEAUX - CLUJ
CHELSEA - ROMA

Lestvica:                          
CHELSEA            2  1 1 0  4:0  4
CLUJ               2  1 1 0  2:1  4
ROMA               2  1 0 1  4:3  3
BORDEAUX           2  0 0 2  1:7  0

Skupina B:
INTER - ANORTHOSIS
PANATHINAIKOS - WERDER BREMEN

Lestvica:                          
INTER              2  1 1 0  3:1  4
ANORTHOSIS         2  1 1 0  3:1  4
WERDER BREMEN      2  0 2 0  1:1  2
PANATHINAIKOS      2  0 0 2  1:5  0

Skupina C:
ŠAHTAR DONECK - SPORTING
BASEL - BARCELONA

Lestvica:                          
BARCELONA          2  2 0 0  5:2  6
ŠAHTAR DONECK      2  1 0 1  3:3  3
SPORTING LIZBONA   2  1 0 1  3:3  3
BASEL              2  0 0 2  1:4  0

Skupina D:
ATLETICO MADRID - LIVERPOOL
PSV - MARSEILLE

Lestvica:                          
ATLETICO MADRID    2  2 0 0  5:1  6
LIVERPOOL          2  2 0 0  5:2  6
MARSEILLE          2  0 0 2  2:4  0
PSV                2  0 0 2  1:6  0
A. V.