Varsseveld, domači kraj Guusa Hiddinka, so 29. junija 2002 preplavili navijači Južne Koreje, ki so si ogledali dvoboj za 3. mesto na SP-ju. Bo tudi v torek zvečer tam tako živahno? Foto: epa
Varsseveld, domači kraj Guusa Hiddinka, so 29. junija 2002 preplavili navijači Južne Koreje, ki so si ogledali dvoboj za 3. mesto na SP-ju. Bo tudi v torek zvečer tam tako živahno? Foto: epa
Andrej Ševčenko
Andrej Ševčenko bo glavna nevarnost za vratarja Gomesa. Foto: epa
Mark van Bommel (levo) in Andre Ooijer (desno)
PSV Eindhoven je največje presenečenje letošnje sezone Lige prvakov. Foto: epa

Hiddink je na svetovnem prvenstvu leta 2002 kot selektor Južne Koreje v osmini finala izločil Azzurre. Na San Siru bo v torek kar nekaj igralcev, ki je na igrišču oziroma ob njem videlo senzacijo. V gostujočem moštvu bosta to Jong Pjo Li in Ji Sung Park.

Zanimivo, da takrat zaradi poškodbe ni igral Alessandro Nesta, ki bo tokrat manjkal zaradi kartonov. Zadnjih šest tekem Lige prvakov Milan ni dobil gola, kadar je igral ta odličen branilec. Da bo težava še večja, je vprašljiv nastop Jaapa Stama, ki je pri Eindhovnu igral od 1996 do 1998. Tudi Andrea Pirlo utegne počivati. Morda bomo v napadu videli Filippa Inzaghija.

Trener Milana Carlo Ancelotti zelo spoštuje Hiddinka, vendar verjame, da bo preprečil podobno senzacijo, kot se je zgodila junija 2002: "Takrat so Italijo pokopali soparno ozračje in sodniki. Ne bomo podlegli pritisku, sicer pa menim, da bo dvoboj odločen šele v Eindhovnu."

V taboru PSV-ja Eindhovna, ki si je v soboto 18. zagotovil naslov nizozemskih prvakov, so mirni in zatrjujejo, da v nogometu ne zmaga vedno tisto moštvo, ki ima deset- ali dvajsetkrat večji proračun. Napadalec Jan Vennegoor of Hesselink po poškodbi še ni povsem nared, vendar bo najverjetneje igral od začetka.

Statistika je povsem na strani šestkratnih evropskih prvakov, ki so lovoriko zadnjič osvojili pred dvema letoma. Moštvi sta se do zdaj srečali leta 1992 in 1993, obakrat pa je slavil Milan. Njegovi evropski porazi na San Siru so redkejši od popolnih sončnih mrkov. V polfinalu elitnega tekmovanja je Milan igral že desetkrat in na tej stopnji tekmovanja izpadel le v prvi sezoni (1955/56).

Liga prvakov, polfinale, prvi tekmi

Torek ob 20.45:
MILAN - PSV EINDHOVEN (prenos na TVS 2)

------ verjetni postavi: ------
Dida                Gomes      
Cafu                Ooijer     
Stam                Alex       
Maldini             Bouma      
Kaladze             Lee        
Gattuso             van Bommel 
Ambrosini/Pirlo     Vogel      
Seedorf             Cocu       
Kaka                Park       
Crespo              Hesselink  
Ševčenko            Farfan     
-------------------------------
Sodnik: Kyros Vassaras (Grčija)

Sreda ob 20.45:
CHELSEA - LIVERPOOL

Povratni tekmi bosta 3. in 4. maja. Finale bo 25. maja v Carigradu.