Milenko Ačimovič je na Old Traffordu odigral 60 minut. Bo tudi tokrat začel v prvi postavi Lilla? Foto: EPA
Milenko Ačimovič je na Old Traffordu odigral 60 minut. Bo tudi tokrat začel v prvi postavi Lilla? Foto: EPA
Fabio Capello
Fabio Capello ima pripravljen načrt za Bavarce. Foto: EPA
Nogometaši Ajaxa
Nogometaši Ajaxa so že trenirali v Bernu. Foto: EPA
Ronaldinho skupaj z Barcelono kaže vse boljše igre. Se bo dvig forme nadaljeval tudi na srečanju s Panathinaikosom? Foto: EPA

Srečanje na Old Traffordu se je končalo brez zadetkov. Francozi so v Evropi napadalno nerazpoloženi, saj na zadnjih petih tekmah niso zadeli. Za ohranitev upanja na osmino finala bodo morali tokrat premagati vratarja Edwina van der Saarja. Konec tedna je v državnem prvenstvu za moštvo s severa Francije proti Marseillu zadel Mile Ačimovič. Bo tudi tokrat začel v prvi postavi?



V drugi tekmi skupine D bosta igrala Benfica in Villarreal. Benfica potrebuje dva zadetka, da bi dosegla 300. zadetek v Ligi prvakov oziroma Pokalu državnih prvakov. Villarrealu je v Evropi na zadnjih 17 tekmah le enkrat spodrsnilo. Bo tudi tokrat v Lizboni remi?

Juve želi maščevanje za poraz na Allianz Areni

Na Delle Alpiju se bo Juventus želel maščevati Bayernu za poraz v 3. krogu (2:1). Stara dama pred domačimi gledalci že šest tekem v Evropi ni prejela zadetka. Zadnji napadalec, ki je Juventusu zabil gol na Delle Alpiju v Ligi prvakov, je
bil Walter Pandiani (Deportivo; osmina finala 2004). Juve bo odigral 100. tekmo v Ligi prvakov. Doslej je zmagal 48-krat. Bayern se je z zadnjih 16 gostovanj vrnil s polnim izkupičkom le dvakrat.

Juventus je v soboto prvič klonil v italijanski ligi, s 3:1 je bil boljši Milan. V vratih naj bi po poškodbi tokrat znova stal Christian Abbiati. Münchenčani imajo težave z napadalci. Roque Santa Cruz si je v soboto proti Kölnu huje poškodoval koleno, Roy Makaay pa ni zadel že od 27. avgusta.

Na drugem srečanju v skupini A se bosta pomerila Club Brugge in Rapid. Avstrijci so v 9 nastopih v Ligi prvakov zadeli le dvakrat. Gostitelji bi si z zmago zagotovili vsaj nastop v Pokalu Uefa.

Thun lovi novo zmago pred svojimi navijači
V bolj zanimivem dvoboju v skupini B se bosta pomerila švicarski Thun in nizozemski Ajax. Thun v letošnji sezoni na domačih tekmah v Evropi še ni oddal niti točke. Ajax na zadnjih 14 gostovanjih v Evropi ni zmagal (šest remijev).

Drugo srečanje bo na Highburyju, kjer bo Arsenal gostil Sparto iz Prage. Topničarji bi se v primeru zmage že uvrstili v osmino finala. Precej verjetno je, da bo po poškodbi znova zaigral tudi Thierry Henry, ne bo pa Freddieja Ljungberga. Na zadnjih 19 tekmah v LP-ju so Londončani vedno zadeli. Čehi v evropskih pokalih na gostovanjih ne blestijo, saj so izgubili vseh zadnjih pet tekem. V Pragi je bilo v 3. krogu 0:2.

Werder lovi zadnji vlak
V skupini C bo Werder na tekmi proti Udineseju lovil zadnji vlak za obstanek v boju za osmino finala. Varovanci Thomasa Schaafa pred domačimi gledalci še niso izgubili z italijanskim moštvom. Videmčani, ki ne blestijo v Serie A, so na zadnjih 10 gostovanjih v Evropi kar petkrat zmagali.

Na drugi tekmi bo Barcelona poizkušala premagati obrambo Panathinaikosa, ki je bila na prvi tekmi (0:0) pretrd oreh za katalonske napadalce. Barca je neporažena na Nou Campu zadnjih 9 evropskih tekem (razmerje v zadetkih 24:5). Grki v Španiji še niso osvojili niti točke, saj so izgubili na vseh osmih dozdajšnjih gostovanjih.

4. krog, sreda ob 20.45:
Skupina A:
JUVENTUS - BAYERN
CLUB BRUGGE - RAPID
Lestvica:                          
BAYERN             3  3 0 0  4:1  9
JUVENTUS           3  2 0 1  6:3  6
CLUB BRUGGE        3  1 0 2  2:3  3
RAPID              3  0 0 3  0:5  0
Skupina B:
THUN - AJAX
ARSENAL - SPARTA PRAGA
Lestvica:                          
ARSENAL            3  3 0 0  6:2  9
AJAX               3  1 1 1  4:3  4
THUN               3  1 0 2  2:4  3
SPARTA PRAGA       3  0 1 2  1:4  1
Skupina C:
WERDER - UDINESE
BARCELONA - PANATHINAIKOS
Lestvica:                          
BARCELONA          3  2 1 0  6:1  7
UDINESE            3  1 1 1  5:5  4
PANATHINAIKOS      3  1 1 1  2:4  4
WERDER             3  0 1 2  2:5  1
Skupina D:
LILLE - MANCHESTER UNITED (prenos TVS 2)
BENFICA - VILLARREAL
Lestvica:                          
MANCHESTER UNITED  3  1 2 0  2:1  5
BENFICA            3  1 1 1  3:3  4
VILLARREAL         3  0 3 0  1:1  3
LILLE              3  0 2 1  0:1  2