Razburjenje Didierja Drogbaja nad Tomom Henningom Övreböjem. Foto: Reuters
Razburjenje Didierja Drogbaja nad Tomom Henningom Övreböjem. Foto: Reuters
Tom Henning Övrebö
Övrebö po navodilih Uefe (za zdaj) ne daje izjav. Foto: EPA
Darren Fletcher
Darrenu Fletcherju (desno) je rdeči karton preprečil igranje v finalu v Rimu. Foto: Reuters

Ob koncu povratnega polfinalnega srečanja Lige prvakov je več nogometašev Chelseaja, med drugim Didier Drogba in Michael Ballack, "napadlo" norveškega sodnika Toma Henninga Övreböja. Ta bi v kar nekaj situacijah lahko pokazal na enajstmetrovko v korist Londončanov, vendar se to ni zgodilo.

"Pridobili smo že poročili delegata in sodnika, a želimo zbrati še dodatno gradivo," je povedal predstavnik Evropske nogometne zveze za odnose z javnostmi.

Želijo vsaj 17 milijonov evrov
Drogba se je že včeraj opravičil za težke besede, ki jih je namenil Övreböju tudi pred televizijsko kamero. "Bil sem zelo razburjen nad tem, kar se je zgodilo med tekmo, po ogledu posnetkov pa sem spoznal, da sem se slabo obnašal. Moje besede niso bile dober zgled za gledalce, še posebej ne za otroke," je povedal napadalec iz Slonokoščene obale. Tudi Jose Bosingwa obžaluje, da je sodnika označil za "tatu".

Angleški mediji poročajo, da Chelsea zaradi besnega izpada bržkone ne bo podaljšal pogodbe z "Didijem", ki poteče prihodnje leto. Zanj želijo iztržiti vsaj 17 milijonov evrov. Že dalj časa so zanj ogreti Inter, Marseille in Manchester City.

Övreböju svetovali zamenjavo hotela
Övrebö je po poročilih medijev London zapustil v policijskem spremstvu, svetovali naj bi mu tudi zamenjavo hotela. Norveška policija se je odločila tudi za varovanje njegovega doma v Oslu.

United v boju z mlini na veter
Še vest iz Manchester Uniteda: "rdeči vragi" so na Uefo naslovili prošnjo z željo, da Darrenu Fletcherju omogoči igranje v finalu v Rimu 27. maja, kljub temu da je Škot na torkovi tekmi proti Arsenalu prejel rdeči karton. Televizijski posnetek je namreč pokazal, da je Fletcher pred "kontaktom" s Cescom Fabregasom izbil žogo. Rdeči vragi vseeno menijo, da praktično nimajo možnosti za uspeh, saj se Uefa za umik kazni odloči le, če sodnik karton pokaže napačnemu igralcu.

M. R.