Emmanuel Adebayor je takole zadel na prvi tekmi v Londonu. V napadu mu bo delal družbo Robin van Persie. Foto: EPA
Emmanuel Adebayor je takole zadel na prvi tekmi v Londonu. V napadu mu bo delal družbo Robin van Persie. Foto: EPA
Rafa Benitez
Rafa Benitez je lani popeljal Liverpool do finala Lige prvakov, zdaj pa si želi še stopničko višje. Foto: Reuters
Didier Drogba
Izpad Chelseaja bi bila prava senzacija. Foto: Reuters

Topničarji prihajajo na povratno tekmo Lige prvakov s slabim izhodiščem (1:1), vedoč, da morajo za napredovanje nujno vsaj enkrat zatresti mrežo na Anfieldu. Trenutek je odločno na strani Liverpoola, ki je v soboto še enkrat remiziral na Emiratesu in četo Wengerja tako rekoč že izločil iz boja za naslov prvaka. Bo Arsenalu uspelo ponoviti podvig iz Milana, ko so z zmago sredi San Sira izločili evropskega prvaka?

Arsenalovi nosilci že utrujeni
Wenger priznava, da so nekateri člani udarne enajsterice (Adebayor, Hleb, Clichy) že precej utrujeni, toda hkrati zatrjuje, da je njihova pot v Ligi prvakov še daleč od konca: "Tekma je izjemno pomembna za nas in zanje. Igrali bomo našo igro in šli na zmago. Dali bomo absolutno vse od sebe. Kakor koli, naša sezona ni bila slaba. Na začetku so nam prerokovali, da bomo 10. ali 12. moštvo Premier Lige, tako da smo že presegli pričakovanja."

Benitez se zanaša na protinapade
Glavni Wengerjev adut Cesc Fabregas se veseli igranja na Anfiedlu: "Neverjetna je strast, s katero Liverpoolovi navijači spremljajo tekme. Kot da bi Liverpool igral z 12 igralci. Dobra stvar pri gostovanju je ta, da na nas ni pritiska naših navijačev." Trener Liverpoola Rafa Benitez bo igro utemeljil na protinapadih: "Žogo imajo veliko v posesti. Morali bomo trdo garati. Ko dobimo žogo, moramo hitro švigniti v protinapad."

Chelsea s trojico v napadu
Pri Chelseaju se še vedno sprašujejo, kako so lahko kljub veliki premoči izgubili tekmo proti Fenerbahčeju (2:1). Trener Avram Grant je prepričan o napredovanju: "Imamo veliko kakovostnih igralcev in lahko premagamo vsakogar. Vem, kaj lahko pričakujem in kaj lahko storimo. Imam zaupanje v svojo ekipo, ne glede na to, ali igramo proti Barceloni ali Fenerbahčeju." Grant je v soboto proti Manchester Cityju odpočil pol udarne enajsterice in kljub temu zmagal z 0:2. Trener Londončanov načrtuje napad s trojico Drogba-Kalou-Cole, v nadaljevanju pa naj bi se pridružil še Nicolas Anelka.

Bo igral tudi Robert Carlos?
Turki prihajajo na Stamford Bridge z optimizmom. Tudi njihov trener Zico je na sobotni prvenstveni tekmi odpočil nosilce igre, v moštvo pa se je po poškodbi spet vrnil Roberto Carlos. "Mislim, da še ni pripravljen. Še vedno ima težave," dvomi sicer o njegovem nastopu Zico. Brazilski strateg je odločen: "Naš nasprotnik je kakovosten, toda ne bojimo se ga."

Torek ob 20.45:
LIVERPOOL - ARSENAL 1:1

Verjetni postavi:
Reina Almunia Carragher Toure Škrtel Gallas Hyypiä Senderos Riise Clichy Aurelio Eboue Gerrard Hleb Mascherano Flamini Alonso Fabregas Benayoun Walcott Torres Adebayor -------- Izid prve tekme: 1:1 --------- Sodnik: Peter FRÖJDfELDT (Švedska)


CHELSEA - FENERBAHČE 1:2

Verjetni postavi:
Cudicini Demirel Ferreira Turaci Terry Lugano Carvalho Edu A. Cole Vederson Ballack Maldonado Makelele Aurelio Lampard Boral J. Cole Deivid Kalou Kežman Drogba Alex -------- Izid prve tekme: 1:2 --------- Sodnik: Herbert FANDEL (NEM)


Sreda ob 20.45:
MANCHESTER UNITED - ROMA 2:0
Kapetan Rome Francesco Totti ne bo igral.

BARCELONA - SCHALKE 1:0
* -
izidi prvih tekem

Polfinale, prva tekma, 22. aprila:
ARSENAL/LIVERPOOL - FENERBAHČE/CHELSEA
Povratna tekma bo 30. aprila.

Polfinale, prva tekma, 23. aprila:
SCHALKE/BARCELONA - ROMA/MANCHESTER UNITED
Povratna tekma bo 29. aprila.

R. K.