Filippo Inzaghi bo strah in trepet portugalskih branilcev v torek zvečer. Super Pippo se je 23. maja v Atenah vpisal med nesmrtne, ko je z dvema goloma pokopal Liverpool. Foto: EPA
Filippo Inzaghi bo strah in trepet portugalskih branilcev v torek zvečer. Super Pippo se je 23. maja v Atenah vpisal med nesmrtne, ko je z dvema goloma pokopal Liverpool. Foto: EPA
Rui Costa
Rui Costa je pred tekmo s svojim nekdanjim klubom v odlični formi. Foto: EPA
Fabio Cannavaro
Fabio Cannavaro je navdušen nad igrami v španskem prvenstvu in obljublja tudi zmago proti Werderju. Foto: EPA
Thomas Schaaf
Thomas Schaaf je bil na novinarski konferenci v Madridu zelo zaskrbljen. Foto: EPA
Franck Ribery in Ivan Rakitić
Ivan Rakitić (desno) je v soboto na Allianz Areni odigral najboljšo tekmo v dresu kraljevo modrih. Foto: EPA

Trener Milana priznava, da zadnje predstave v Serie A niso bile dobre, vendar verjame, da bo proti portugalski ekipi zgodba drugačna. V ekipi ne bo poškodovanih Ronalda in Paola Maldinija. Benfica je z Milanom izgubila v finalu Pokala državnih prvakov leta 1963 in 1990.

Bo Inzaghi spet čaral?
Najboljši igralec Lige prvakov v lanski sezoni Kaka je proti Sieni počival. V torek bo znova zaigral na San Siru, v napadu pa bo že od 1. minute zaigral junak majskega finala v Atenah Filippo Inzaghi.

Rui Costa bo zelo motiviran
Benfica je slabo začela portugalsko prvenstvo, v soboto pa je s 3:0 odpravila Naval. Najboljši igralec tekme je bil Rui Costa, ki je zabil gol in sodeloval pri vseh nevarnih akcijah. 35-letni Portugalec je med letoma 2001 in 2006 igral za rdeče-črne in se veseli vrnitve v Milano: "Tu imam veliko prijateljev, leta 2003 smo skupaj postali evropski prvaki, tega ne bom nikoli pozabil. To bo prav posebna tekma zame."

Zalet s prvenstva vzeti tudi v Ligo prvakov
Real po odličnem štartu v Španiji pričakuje oslabljeni Werder, kar bo njegova 300. evropska tekma. V prejšnjih treh sezonah je uvodno tekmo Lige prvakov vedno izgubil! Madridčani so v silovitem naletu v španskem prvenstvu. Trener Bernd Schuster je sijajno začel svoje delo na klopi kraljevega kluba. 5:0 v Villarrealu in zdaj še 3:1 proti Almerii sta lepi popotnici pred začetkom Lige prvakov. Real ima 9 točk, kar je njihov najboljši štart v zadnjih 16 letih.

"Tudi v Ligi prvakov si želimo štartati na podoben način. V pripravljalnih tekmah smo igrali slabo, mnogi so nas hitro odpisali in dejali, da imamo slabo ekipo. Odgovorili smo jim na najboljši možen način. Imamo zelo močno ekipo in vsi bodo imeli proti nam težave," je odločen branilec Fabio Cannavaro.

Malo kruha za Nemce v Madridu
Real ima proti Nemcem odlično statistiko. Na stadionu Santiagu Bernabeu je izgubil le dve od zadnjih 21 tekem. Bayern je slavil leta 2000 in 2001. Schuster je proti Almerii spočil napadalca Ruuda van Nistelrooy. Vprašljiv je nastop novinca Gabriela Henizeja, ki ima poškodovano mišico. Mahamadou Diarra je kaznovan.

Alarm po blamaži v Dortmundu
Werder je v petek po obupni predstavi v prvem polčasu klonil v Dortmundu z 0:3. V Bundesligi je šele na 13. mestu, konkurenca pa vse bolj beži. "V Madrid nam s tako igro sploh ni treba potovati. Znova bomo doživeli debakl. V Dortmundu nisem videl prav nič pozitivnega v naši igri," je bil jezen športni direktor Klaus Aloffs.

Schaafu zmanjkuje igralcev
Največ težav ima trener Thomas Schaaf s številnimi poškodbami. V Madridu bopdo manjkali Torsten Frings, Tim Borowski, Carlos Alberto in Clemens Fritz. Vprašljiv je tudi nastop odličnega branilca Pera Mertsackerja, ki danes ni mogel trenirati. Werderju močno primanjkuje kreativnosti na sredini.

Mourinho ima ogromno težav
Cheslea, ki že nekaj let neuspešno naskakuje zmago v Ligi prvakov, ima pred srečanjem z Rosenborgom na Stamford Bridgeu obilo težav. Napadalec Didier Drogba ima bolečine v kolenu, Frank Lampard pa ima poškodovano stegensko mišico. Že dlje časa je poškodovan Michael Ballack, vprašljiv je tudi nastop Claudia Pizarra.

V Veltins Areni bo vroče
Schalke, ki je v soboto osvojil veliko točko v Münchnu (1:1), poln samozavesti pričakuje Valencio. V odlični formi je hrvaški vezist Ivan Rakitić, ki je z izjemnim strelom priigral točko na Allianz Areni. Valencia je v zadnji minuti prišla do zmage nad Valladolidom (2:1). Tekma bo zelo pomembna v boju za 2. mesto, saj je Chelsea nesporni favorit skupine B.

Tudi Redsi ne bodo popolni
Porto čaka na Liverpool, ki je lani izgubil finale. Trener Rafael Benitez nima mirnega spanca. John Arne Riise in Mohamed Sissoko sta poškodovana. Po poškodbi Ahilove tetive se vrača Fabio Aurelio, ki ni igral že od aprila.

1. krog, torek ob 20.45, skupina A:
PORTO - LIVERPOOL
MARSEILLE - BEŠIKTAŠ

Skupina B:
CHELSEA - ROSENBORG
SCHALKE - VALENCIA

Skupina C:
REAL MADRID - WERDER
OLYMPIACOS - LAZIO

Skupina D:
MILAN - BENFICA
ŠAHTJOR - CELTIC GLASGOW

Sreda ob 20.45, skupine E:
BARCELONA - LYON
GLASGOW RANGERS - STUTTGART

Skupina F:
ROMA - DINAMO KIJEV
SPORTING LIZBONA - MANCHESTER UNITED

Skupina G:
PSV EINDHOVEN - CSKA MOSKVA
FENERBAHČE - INTER

Skupina H:

ARSENAL - SEVILLA
SLAVIJA PRAGA - STEAUA

A. G.