Kako se bo odločila Uefa? Foto: epa
Kako se bo odločila Uefa? Foto: epa

Redsi, ki so v sredo v finalu letošnje lige premagali Milan, po pravilih Uefe ne bodo mogli braniti naslova, ker so angleško prvenstvo končali šele na petem mestu. Iz Anglije se v Ligo prvakov uvrstijo štirje klubi. Johansson je povedal, da bi prvak moral imeti možnost branjenja lovorike in da se mora zadeva razrešiti čim prej. "Če s pravili škodujemo tekmovanju, bi morali razmisliti o njihovih spremembah," je povedal prvi mož Uefe v pogovoru za britanski časnik Sunday Times.

Šved je okrcal tudi angleško nogometno zvezo, ki bi lahko sama pomagala Liverpoolu, vendar je malo verjetno, da bi vstopnico odvzela njegovemu mestnemu tekmecu Evertonu, ki je v Premier League osvojil četrto mesto. Španska nogometna zveza je pred petimi leti v enakem primeru omogočila nastop v Ligi prvakov Realu iz Madrida, ki je zamenjal Zaragozo.

Pri Uefi pričakujejo, da bodo težavo rešili v desetih dneh. Ker želijo čim prej priti do rešitve, bodo organizirali telefonsko konferenco in ne bodo čakali do 17. junija, ko se bo v Manchestru sešel izvršni odbor krovne evropske nogometne organizacije.