Foto:
Foto:
Fabio Capello in Alessandro Del Piero v zadnjem času nista bila v najboljših odnosih. Kakšno taktiko sta pripravila za Real?
Oliver Kahn (Bayern) med prihodom na ponedeljkov trening.
Harry Kewell (levo) se vrača v moštvo Liverpoola, medtem ko Fernando Morientes, ki mu je na treningu na Anfieldu delal družbo, v Ligi prvakov to sezono ne bo smel igrati.

Madridske galaktike je predlani na poti do 10. naslova v polfinalu ustavil prav Juventus. Na Santiagu Bernabeu je bilo 2:1 za gostitelje, v Torinu pa so zmagali črno-beli s 3:1. Realovi igralci se zavedajo, da jih je takrat pokopal doma prejeti zadetek, zato so si zdaj zadali cilj ne dobiti gola na prvi tekmi.

Zinedine Zidane pravi, da novi trener Vanderlei Luxemburgo ve, kaj hoče. "Kljub sobotnemu porazu (proti Athleticu iz Bilbaa; op. p.) smo v veliko boljši formi, kot smo bili. Delamo zelo trdo. Če premagamo Juventus, lahko letos naredimo še veliko," dodaja "motor" kraljevega kluba. Real bo imel na voljo vse igralce, verjetno tudi Michela Salgada, ki okreva po poškodbi stegna.

Kaj bo z Nedvedom?
Pri Juveju je zbolel David Trezeguet (gripa), zamenjal pa ga bo Alessandro Del Piero, ki je bil ob nedeljskem remiju proti Messini po dolgem času malo bolj razigran. Trener Fabio Capello na novinarski konferenci ni razkril, ali bo na igrišču prvič po 23. januarju stal Pavel Nedved, vendar vsi pričakujejo, da bo češki zvezdnik po poškodbi kolena tokrat stisnil zobe. Brez njega so Torinčani povsem drugo moštvo, saj so v italijanskem prvenstvu v zadnjem mesecu zapravili osem točk prednosti pred Milanom.

Madridčani doma niso izgubili že 14 evropskih tekem, impresivna pa je tudi njihova statistika proti italijanskim ekipam v zadnjih 25 letih: 14 zmag, 2 neodločena izida in le en poraz. Dosedanji izidi med torkovima tekmecema na Santiagu Bernabeu so 0:1 (leta 1962), 1:0 (1986 in 1996) in 2:1 (2003).

Bayern - Arsenal = Kahn - Lehmann
Drugi derbi večera bo dvoboj Bayerna in Arsenala. V obeh ekipah sta zaradi poškodbe vprašljiva ključna igralca - Michael Ballack (zamenjal ga bo Mehmet Scholl) in Thierry Henry. Londončani imajo še težavo več, saj Sol Campbell zagotovo ne bo igral. Več upanja Topničarjem vliva podatek, da v gosteh niso izgubili zadnjih šest tekem Lige prvakov, je pa res, da njihovi spomini na gostovanja v Nemčiji, tudi v Münchnu, niso lepi. Leta 2001 so na olimpijskem stadionu izgubili z 0:1.

Bayernova popotnica za tekmo je sobotnih 5:0 proti Borussii Dortmund, Arsenalova pa le remi (1:1) v FA-pokalu proti Sheffieldu. Roy Makaay je proti Borussii zabil tri gole in nakazal, da bo v torek strup za vratarja gostov Jensa Lehmanna, ki bo poskušal selektorja elfa Jürgena Klinsmanna prepričati, da si na SP-ju 2006 on in ne Oliver Kahn zasluži številko 1. Prav dvoboj nemških vratarjev bo v ospredju obračuna v Münchnu, kjer je v zadnjih dneh zapadlo kar precej snega.

Bo Liverpoolu uspelo maščevanje?
Tekma med Liverpoolom in Bayerjem iz Leverkusna bo ponovitev četrtfinala iz leta 2002, ko so bili skupno boljši Nemci. Na Anfieldu je Liverpool sicer slavil z 1:0, proti nemškim ekipam pa doma ni prejel gola že 10 tekem. Pri Redsih ne bo Stevena Gerrarda (kartoni) in Fernanda Morientesa (v Ligi prvakov je igral že za Real), po dveh mesecih pa se najverjetneje vrača Harry Kewell. V napadu bo le Milan Baroš. Bayer je v zadnjem času v dobri formi, a v Angliji ne bo mogel računati na poškodovana Jensa Nowotnyja in Marka Babića.

Debi PSV-ja v osmini finala
V Eindhovnu se bosta udarila PSV in Monaco. Pri domačih bo po poškodbi, kot kaže, igral tudi Mark van Bommel. Monačani, ki po zimskem premoru igrajo odlično, na Nizozemsko potujejo brez Javierja Chevantona (poškodba gleženja), vprašljiv pa je tudi nastop Sebastiena Squillacija. Moštvi sta se lani srečali v prvem delu Lige prvakov. Na Nizozemskem so bili boljši gostje z 2:1. PSV se je letos prvič prebil čez skupinski del. Lahko preseneti tudi lanskega viceprvaka?

Liga prvakov, osmina finala, danes ob 20.45:
REAL MADRID - JUVENTUS (prenos na TVS)

LIVERPOOL - BAYER LEVERKUSEN

PSV EINDHOVEN - MONACO

BAYERN - ARSENAL

Povratne tekme bodo 9. marca.

Sreda ob 20.45:
PORTO - INTER

BARCELONA - CHELSEA (prenos na TVS)

MANCHESTER UNITED - MILAN

WERDER BREMEN - LYON

Povratne tekme bodo 8. marca. Tekma Inter - Porto bo odigrana 15. marca, ker San Siro dva večera zapored ne sme gostiti tekme Lige prvakov.