Peter Bosz se navdušuje nad Johanom Cruyffom in njegovo vizijo napadalnega nogometa. Foto: EPA
Peter Bosz se navdušuje nad Johanom Cruyffom in njegovo vizijo napadalnega nogometa. Foto: EPA

Kot piše Kicker, bo 53-letni Nizozemec, ki je amsterdamskega velikana letos popeljal v finale Evropske lige, podpisal dvoletno pogodbo. Aktualni nemški pokalni prvaki bodo sicer morali Ajaxu plačati odškodnino, kajti Bosza z nizozemskim klubom veže pogodba do leta 2019. Odškodnina naj bi po navedbah Kickerja znašala okoli tri milijone evrov.

Tuchel, ki je odšel le tri dni po osvojenem pokalu, je Borussio vodil dve leti. Kandidat za njegovega naslednika je bil še Avstrijec Peter Stöger, ki vodi Köln. Za Bosza se je uprava kluba odločila, ker z napadalnim nogometom, ki ga goji, in razvojem mladih igralcev najbolj ustreza profilu trenerja, ki ga išče Borussia.

Bosz je le leto dni vodil Ajax, pred tem pa je deloval v Tel Avivu pri Maccabiju, vodil je še Vitesse, Heracles Almelo, De Graafschap in AGOVV. Pri Feyenoordu je bil vmes tri leta tehnični direktor. Za rotterdamski klub je tudi igral pet let, kot nogometaša pa ga je pot že vodila v Nemčijo, kjer je za kratko oblekel dres Hanse iz Rostocka. Osemkrat je nastopil tudi za nizozemsko reprezentanco.