Robinho je po svojem drugem zadetku takole poziral milijonom gledalcev pred televizijskimi zasloni. Foto: EPA
Robinho je po svojem drugem zadetku takole poziral milijonom gledalcev pred televizijskimi zasloni. Foto: EPA
Diego Forlan
Diego Forlan v dosedanjem delu prvenstva ni blestel, tokrat pa je zabil dva gola. Foto: EPA

Brazilci so si polfinale južnoameriškega nogometnega prvenstva zagotovili z zmago nad Čilom s kar 6:1. Urugvaj, ki je v predtekmovanju dosegel le en gol, je gostiteljico turnirja Venezuelo odpravil s 4:1.

Že šest golov Robinha
Branilci naslova Brazilci so že ob polčasu vodili s 3:0. V razmaku 13 minut so zadeli Juan, Julio Baptista in Robinho. Slednji se je med strelce vpisal tudi v drugem delu in je s šestimi zadetki zaenkrat prvo ime prvenstva. Delo sta dokončala Josue in Vagner Love. Čilencem za tolažbo ostaja najlepši gol na tekmi, ki ga je z 20 metrov s plasiranim strelom dosegel Humberto Suazo.

Obtožbe o divji zabavi v hotelu
Čilenci so se v zadnjih dneh bolj kot z nogometom ukvarjali z obtožbami, da so v hotelu pripravili divjo zabavo, ki se je končala v zgodnjih jutranjih urah. "Spili smo le nekaj pijač. Nič več. Nismo se pretepali in nismo odši v mesto. Ostali smo v hotelu," je svojo ekipo branil branilec Jorge Vargas. Kakor koli že, zadnji štiri dvoboji med Brazilijo in Čilom so se končali z naslednjimi izidi - 5:0, 4:0, 3:0 in 6:1.

Forlan začel in zaključil
V drugem četrtfinalu je domačo mrežo po hitrem protinapadu načel Diego Forlan, vodstvo pa je s prostega strela še pred polčasom izničil Juan Arango. Urugvajce je v 65. minuti z lepim strelom z roba kazenskega prostora v vodstvo popeljal Pablo Garcia, v zadnjih minutah pa sta zmago potrdila Cristian Rodriguez in še enkrat Forlan.

V noči na ponedeljek bosta na sporedu še dva četrtfinalna obračuna. Argentina se bo pomerila s Perujem, Mehika pa s Paragvajem.

Venezuela - URUGVAJ 1:4 (1:1)
Arango 41.; Forlan 38., 90., Garcia 65., Rodriguez 87.

BRAZILIJA - Čile 6:1 (3:0)
Juan 15., Baptista 21., Robinho 28., 51., Josue 69., Vagner Love 86.; Suazo
76-

R. K.