Slovenci (fotografija je z januarskega EP-ja na Nizozemskem) so v drugem polčasu prejeli sedem zadetkov. Foto: Sandi Škvarč/Val 202
Slovenci (fotografija je z januarskega EP-ja na Nizozemskem) so v drugem polčasu prejeli sedem zadetkov. Foto: Sandi Škvarč/Val 202

Po prvem polčasu so Slovenci proti tretjeuvrščeni ekipi s svetovnega prvenstva lani jeseni v Litvi in petkratnim svetovnim prvakom zaostajali samo z 0:1.

"Zavedamo se, proti komu smo igrali. Dali smo vse od sebe, kar smo imeli v danem trenutku. Ko samo za trenutek popustiš v glavi proti takšni ekipi, lahko dobiš v minuti tri, štiri zadetke, kar se nam je zgodilo. A to ni nič hudega, čestitke za pokazano. Pokazalo se je, da proti ekipam, kot je Brazilija, bližnjic ni. Vse moraš narediti, kot je treba, sicer prejmeš veliko golov. Še enkrat čestitke ekipi, ki je bila na tem turnirju zelo mlada in neizkušena," je po tekmi povedal selektor Tomislav Horvat.

Brazilci so imeli v prvem polčasu le nekaj več od igre kot Slovenija. V prvih sedmih minutah je tri obrambe nanizal vratar Nejc Berzelak, Brazilija je vmes stresla okvir vrat, to je uspelo tudi Žanu Janežu. Brazilci so spretno povedli v 9. minuti, ko je po strelu Berzelaka sledila obramba brazilskega vratarja, odbita žoga pa je odletela v vrata. Do konca prvega polčasa je Nejc Kovačič še trikrat nevarno meril, po še en nevarni poskus sta imela tudi Marko Mohorič in Janež.

V nadaljevanju pa je vse steklo po brazilskih notah. Od 22. minute naprej so Južnoameričani oblegali slovenska vrata in jih dodobra napolnili. Slovenija je tako na šestem obračunu z Brazilijo še šestič izgubila, tokratni poraz pa je bil najvišji.