Selektor makedonske reprezentance Srečko Katanec se noče spuščati v napovedi. Foto: EPA
Selektor makedonske reprezentance Srečko Katanec se noče spuščati v napovedi. Foto: EPA
Brane Oblak
Brane Oblak pripisuje nekoliko več možnosti Milanu. Foto: RTV SLO
Ermin Rakovič
Kaka na povratni polfinalni tekmi proti Manchestru. Bo tudi tokrat mož odločitve? Foto: EPA

Pred sredinim finalom Lige prvakov, v katerem se bosta pomerila Milan in Liverpool, smo slovenske nogometaše spraševali, kakšno tekmo pričakujejo in za koga bodo navijali. MMC-jevim vprašanjem se je izognil le Srečko Katanec, ki je prijazno odgovoril: "Nogomet je tako nepridvidljiv šport, da ne želim ničesar napovedovati."

Oblak ne verjame, da bo veliko golov
Brane Oblak ne bo navijal za nobeno ekipo, ampak za številne akcije in gole. Nekdanji slovenski selektor hvali Liverpool, vendar vidi na prestolu Milan: "Očiten je trend, da angleške ekipe pridejo daleč v Ligi prvakov in res igrajo odličen nogomet. Vseeno mislim, da ima več možnosti Milan, ker ne bo igral tako odprto kot Liverpool in ker ima Kakaja, trenutno najboljšega nogometaša v Evropi. Res pa je, da tudi zanj obstaja protiorožje. Veliko vlogo bosta odigrala vratarja. Jasno je, da gre za same vrhunske igralce, tako da bo odločala dnevna forma. Ne verjamem, da bomo videli veliko golov. Podaljški so povsem možni."
Angleži ne znajo igrati zaprto!
Nekdanjemu reprezentantu Sašu Udoviču je všeč italijanski nogomet in bo navijal za Milan: "Zaradi Kakaja, Seedorfa, Ancelottija in vseh starih mačkov, za katere bo to ena zadnjih tekem. Všeč mi je, kako so igrali proti Manchester Unitedu, ki je bil favorit, jaz pa sem čutil, da bo šel v finale Milan. Mislim, da bo tekma spektakel. Tako kot finale Pokala Uefa, kjer sta se ekipi dobro poznali, vendar že na štartu ni bilo videti kakih težkih obrambnih vložkov. Podobno pričakujem v sredo. Angleži pač ne znajo igrati zaprto," meni strelec 16 golov za Slovenijo, ki upa, da bo hitro padel gol.

Proti pretkanemu Benitezu ne bo lahko
Za marsikoga ta hip najboljši igralec slovenske lige Ermin Rakovič bo prav tako navijal za Milan, ker ima po njegovem mnenju boljše posameznike: "Menim, da bo Kaka odločil tekmo. To bo verjetno odličen finale, Milan pa se bo maščeval za poraz pred dvema letoma. To seveda ne bo lahko, ker ima Liverpool zelo disciplinirane igralce, ki se držijo navodil trenerja Rafaela Beniteza. Liverpool me res preseneča iz tekme v tekmo. Benitez zna postaviti igralce na igrišču in točno ve, kdo je v najboljši formi."

Kaka odigral sanjsko
Trenutni selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek je "priznal", da je v polfinalu navijal za Manchester United, zdaj pa mu je vseeno, kdo zmaga: "Navijal bom za nogomet, težko se opredelim. Rad bi videl tekmo, ki bi me navdušila. Oba trenerja znata taktično izvrstno pripraviti svojo ekipo, napovedovati zmagovalca pa je težko. Kaka lahko pomeni gram prednosti za Milan. Tako kot je on odigral letošnjo Ligo prvakov, je fascinantno!"

Navijamo za - hiter zadetek!
Kek si je pred dvema letoma v živo ogledal finalni obračun Milana in Liverpoola, ko so Angleži zmagali, čeprav so ob polčasu zaostajali 0:3: "Še kako dobro se spomnim tiste tekme. Mislim, da tudi Milanove nogometaše še spremlja ta nesreča. Zdi se mi dobro, da obe ekipi spet dobita priložnost za dokazovanje. Zelo možni so podaljški in tudi enajstmetrovke. Upam, da ne bo preveč taktiziranja in previdnosti, da bomo hitro videli gol, ki bo odprl tekmo."

T. O.