Rodrygo je dosegel 7. gol za Brazilijo. Foto: Reuters
Rodrygo je dosegel 7. gol za Brazilijo. Foto: Reuters

Edini gol na stadionu Couto Pereira v Curitibi je v 30. minuti dosegel Rodrygo, član madridskega Reala. Brazilija je s tem skočila na četrto mesto. Prvih šest ekip se neposredno uvrsti na zaključni turnir, sedmouvrščeno pa bodo čakale dodatne kvalifikacije.

Na vrhu so še vedno svetovni prvaki Argentinci, ki so dan prej brez poškodovanega Lionela Messija premagali Čile s 3:0.

Luis Suarez je reprezentanci pomahal v slovo. Foto: Reuters
Luis Suarez je reprezentanci pomahal v slovo. Foto: Reuters

Zadnja tekma Suareza
Reprezentančno slovo Luisa Suareza se ni končalo po njegovih željah, saj se je Urugvaj v Montevideu s Paragvajem razšel brez zadetkov. Za 37-letnega Suareza je bila tekma na stadionu Centenario zadnja v reprezentančnem dresu.

Suarez, ki so mu pred tekmo pripravili posebno slovesnost, na kateri mu je v videosporočilu srečo zaželel tudi Messi, se je tako od dresa z državnim grbom poslovil kot rekorder z 69 goli na 143 tekmah.

Zdaj bo le še navijač
"Urugvaj je večji od katerega koli igralca. Od jutri naprej bom le še en navijač," je čustveni Suarez dejal navijačem v nagovoru na stadionu. Čeprav je imel Urugvaj 65-odstotno posest žoge, ni zmogel prebiti čvrste obrambe Paragvaja. Kljub temu je Urugvaj na drugem mestu lestvice južnoameriških kvalifikacij – s 14 točkami na sedmih tekmah za štiri zaostaja za vodilno Argentino.

Na tekmi med Kolumbijo, ta je tretja na lestvici, in Perujem so gostje v Limi z Luisom Diazom izenačili osem minut pred koncem in izvlekli remi (1:1). Kolumbija ostaja tretja s 13 točkami.

Kvalifikacije za SP

BOLIVIJA − VENEZUELA 4:0 (2:0)
Vaca 13., Algaranaz 45+5/11-m, Miguelito 46., Monteiro 89.

ARGENTINA − ČILE 3:0 (0:0)
Mac Allister 48., Alvarez 84., Dybala 91.

URUGVAJ − PARAGVAJ 0:0

BRAZILIJA − EKVADOR 1:0 (1:0)
Rodrygo 30.

PERU − KOLUMBIJA 1:1 (0:0)
Callens 68.; Diaz 82.

Lestvica