Damjan Bohar se je po prihodu iz Mure hitro dokazal v mariborskem dresu. Foto: Aleš Fevžer
Damjan Bohar se je po prihodu iz Mure hitro dokazal v mariborskem dresu. Foto: Aleš Fevžer
Ante Čačić
Kakšno taktiko pripravlja Ante Čačić? Foto: Aleš Fevžer
Rubin Kazan
Rubin Kazan v zadnjih letih redno igra v evropskih pokalih in si je nabral že precej izkušenj. V lanski sezoni je v ruskem prvenstvu zasedel šesto mesto, letos pa je po osmih krogih z dvema zmagama in šestimi remiji osmi. V nedeljo se je v gosteh z Amkarjem iz Perma razšel brez zadetkov. Foto: EPA
Maribor gre nad veliki Rubin
Maribor nared za obračun z Rubinom

Rusi, ki imajo izkušnje tudi iz Lige prvakov, kjer so igrali dve sezoni, bodo v četrtek ob 19.00 prvi tekmeci Maribora v tretji sezoni vijoličastih v skupinskem delu Evropske lige. Mariborčani, ki bodo poskušali v tej sezoni napredovati iz prvega dela tekmovanja, so te dni v polnem treningu, ekipa je popolna, težave z virozami so minile. V zadnjih dneh pred tekmo v mariborskem taboru vse poteka v ustaljenem ritmu, od srede opoldne je ekipa v karanteni.

Čačić pričakuje razbremenjeni Maribor
Moštvi se bosta pomerili prvič, slovenski klubi pa imajo do zdaj v evropskih tekmovanjih proti ruskim slab izkupiček. Celje se je leta 1997 pomerilo z Novgorodom, Primorje pa leta 2001 z Zenitom. Na rusko ekipo so se Štajerci pripravljali s pomočjo videoposnetkov, njihov recept za zmago pa je nasprotniku vsiliti svoj način igre. Mariborska zasedba bo morala zdržati nalet gostov predvsem v uvodnih minutah srečanja, ki so se doslej pokazale za šibko točko, igralci in trener Ante Čačić pa zagotavljajo, da so se iz napak veliko naučili.

"Tretjič zapored imamo priložnost igrati v Evropski ligi, kar je dokaz dobrega dela v klubu. Zahvala gre tudi vodstvu, ki je ustvarilo ekipo, ki se lahko tretjo zaporedno sezono predstavi na visoki ravni. Igrali bomo za točke, gre za nekakšno miniligo. Pričakujem, da bo moštvo, čeprav je ruska ekipa precej bogatejša, razbremenjeno in na ravni, ki jo zmore in kaže. Če bomo takšni, kot znamo biti, lahko pričakujemo, da bomo rezultatsko uspešni. Težko rečem, kako bo. Letos ne igramo z istimi ekipami, tudi naše moštvo ni enako, tudi jaz sem nov na klopi. Zadovoljen bom, če bomo na vseh tekmah ekipa, če bomo dali vse od sebe. Obljubim lahko, da bomo na vsaki tekmi iskali svojo priložnost, precej pa je odvisno tudi od naših nasprotnikov. Poskusili bomo zmagati, stati skupaj, a tudi tekmec bo prav gotovo iskal zmago," je na novinarski konferenci povedal Čačić, ki pravi, da bo Maribor igral z Jeanom Philippom Mendyjem, Marcosom Tavaresom in Damjanom Boharjem.

Pri Rubinu opozarja na venezuelskega napadalca Joseja Salomona Rondona ter vezista Vladislava Kulika in Izraelca Bibrasa Natha.

Tavares: Ne razmišljamo samo o obrambi
"Novopečeni" Slovenec, kapetan Mariborčanov Marcos Tavares, je novinarje nagovoril v slovenščini: "Za to tekmo smo dobro pripravljeni, ne razmišljamo samo o obrambi, imamo pozitivne misli, ker igramo doma. Prepričan sem, da bo vsak igralec skupaj s trenerjem naredil vse za pozitiven izid."

"Rusi so vsekakor favoriti, tako se tudi postavljajo. Pomembno je, s koliko igralci bomo v končnici, prav gotovo pa se bo treba hkrati braniti z devetimi ali desetimi igralci. Ne smemo biti naivni, ne smemo dovoliti, da nas presenetijo s hitrimi napadalci. Iskali bomo gol, to je dejstvo," je še dejal Čačić. Glavni sodnik bo Nizozemec Pol van Boekel.

V lanski sezoni izločili Atletico Madrid
Lani je Rubin brez poraza (štiri zmage in dva remija) zasedel prvo mesto v skupini z Interjem, Partizanom in Neftčijem, nato izločil še Atletico Madrid in Levante ter šele v četrtfinalu s skupnim izidom 4:5 (v gosteh 1:3, doma 3:2) klonil pred poznejšim zmagovalcem Chelseajem. Letos je v kvalifikacijah s šestimi zmagami (!) izločil Jagodino iz Srbije, danski Randers in norveški Mölde.
Evropska liga, skupina D, četrtek ob 19.00:
MARIBOR - RUBIN KAZAN
Prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju.
ZULTE WAREGEM - WIGAN

Maribor gre nad veliki Rubin
Maribor nared za obračun z Rubinom