Branislav Ivanović je Liverpool tako rekoč že izločil iz letošnje Lige prvakov. Foto: EPA
Branislav Ivanović je Liverpool tako rekoč že izločil iz letošnje Lige prvakov. Foto: EPA
Guus Hiddink
Guus Hiddink je preporodil Chelsea, ki je v sredo odigral daleč najboljšo tekmo v sezoni. Foto: EPA
Franz Beckenbauer
Franz Beckenbauer je bil zgrožen nad igro Bayerna. Foto: EPA

Zgodba 25-letnega srbskega reprezentanta je precej nenavadna. V Chelsea je prišel iz moskovske Lokomotive januarja 2008 za 13 milijonov evrov, vendar je bil kljub visoki odškodnini zacementiran na klopi Londončanov. Pod vodstvom Avrama Granta v šestih mesecih ni igral niti minute.

Hiddink ima nos
Poleti si je želel prestopiti k Juventusu, a ga vodstvo kluba ni želelo pustiti. Svoj debi je dočakal pod vodstvom Luiza Felipeja Scolarija in v letošnji sezoni zbral 17 nastopov. Po odhodu Brazilca je Ivanović spet moral na klop. Guus Hiddink mu je zaradi poškodb Carvalha in Bosingwe dal prvič priložnost v soboto proti Newcastlu. V sredo je Liverpoolu na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov zabil z glavo, dvakrat ...

"Odigral je fantastično"
"Odigral je fantastično. Ko se priključiš takemu moštvu, kot je Chelsea, si je težko izboriti mesto v prvi postavi, kar je za igralca zelo demotivacijsko. Na srečo je bilo pri Branislavu drugače. Trudil se je, dobil priložnost in jo izkoristil na najboljši mogoči način," je po tekmi v Liverpoolu povedal Hiddink. Ivanović odlično igra tudi za reprezentanco, za katero je na zadnjih štirih kvalifikacijskih tekmah zabil tri gole.

Hiddink je bil seveda po visoki zmagi s 3:1 na Anfieldu zadovoljen: "Naš cilj je bil doseči zadetek. Če dosežeš tri, je pravi luksuz. Kljub temu povratne tekme ne smemo vzeti prelahko. Liverpool je že večkrat dokazal, da lahko preseneti."

Benitez se ne predaja
Strateg Liverpoola Rafa Benitez še ni vrgel puške v koruzo. "Zdaj moramo v Londonu zabiti tri gole. Težko bo, vendar je v nogometu vse mogoče." In dodal: "Chelsea je bil močan v skoku. Mi smo naredili preveč napak, ki smo jih drago plačali."

Videla se je vsa omejenost Bayerna
Medtem ko Benitez še vidi luč na koncu predora, pa se je trener Bayerna Jürgen Klinsmann po visokem porazu v Barceloni (4:0) tako rekoč že predal. "V fantastični predstavi Barcelone se je pokazala vsa omejenost našega moštva. Messi je čudežni igralec. Moramo še veliko delati, da bomo ujeli najboljša štiri moštva v Evropi. Očitno je četrtfinale največ, kar lahko dosežemo."

Beckenbauer: Najslabša predstava v zgodovini
Še posebej kritičen je bil častni predsednik Bayerna Franz Beckenbauer. "Prvi polčas je bila brez dvoma najslabša predstava Bayerna v zgodovini kluba. Barcelona nas je ponižala."

Guardiolovi mravljinci
Trener Barcelone Pep Guardiola umirja evforijo med navijači. "Ni še konec. Na povratni tekmi moramo doseči še gol ali dva. Zadovoljen sem z vsemi vidiki naše igre. Ko vidim, kako garajo moji igralci, dobim kar mravljince po telesu."

R. K.