Vratar Kopra David Adam je hitro popravil napako. Z ubranjeno enajstmetrovko je tlakoval pot Kopru do finala. Foto: www.alesfevzer.com
Vratar Kopra David Adam je hitro popravil napako. Z ubranjeno enajstmetrovko je tlakoval pot Kopru do finala. Foto: www.alesfevzer.com

Koper, ki je lani igral dodatne kvalifikacije za obstanek v Prvi ligi, se zdaj bori za naslov državnega prvaka. Moštvo Zorana Zeljkovića je še vedno v igri za pokalno in ligaško lovoriko, Koprčane v državnem prvenstvu le točka loči od vodilnega Maribora. Rumeno-modri so do zdaj trikrat osvojili pokal (2006, 2007 in 2015).

Grofje so v desetih finalih slavili le enkrat, v sezoni 2004/05 so na domači zelenici premagali Gorico. Tokrat so na Bonifiki doživeli nov grenek poraz v pokalnem tekmovanju.

Adam ubranil slab strel Božića z enajstih metrov
Srečanje pred 1100 gledalci na Bonifiki se je začelo šokantno za gostitelje. Vratar David Adam je v prvi akciji podrl Amadeja Brecla v kazenskem prostoru. Sodnik Nejc Kajtazović je takoj pokazal na belo točko. Ivan Božić je streljal z enajstih metrov, a se je Adam izkazal s parado.

Ivan Božić je že v 2. minuti zapravil najstrožjo kazen. Foto: www.alesfevzer.com
Ivan Božić je že v 2. minuti zapravil najstrožjo kazen. Foto: www.alesfevzer.com

Rozman nekajkrat rešil Celjane
Sledilo je zelo dinamično nadaljevanje, po obojestransko visokem ritmu so si prvo nevarno akcijo v 12. minuti priigrali Koprčani. Po kombinaciji Ivice Guberca in Kaheema Parrisa se je po bliskovitem nasprotnem napadu v sijajni priložnosti znašel Lamin Colley, njegov strel pa je zaustavil celjski vratar Matjaž Rozman.

Gostitelji so v 28. minuti izpeljali novo hitro akcijo, po strelu Parrisa z 18 metrov pa je bil Rozman znova na pravem mestu. Tik pred odmorom je po ostrem predložku celjski branilec David Zec skoraj presenetil Rozmana, ki je v nadaljevanju akcije ubranil tudi močan strel Luke Vešnerja Tičića z velike razdalje.

Osuji poživil igro Kopra
V drugem polčasu sta se v deževnem vremenu in na razmočenem igrišču obe ekipi precej izčrpali. Izrazitih priložnosti za zadetek si Koprčani in Celjani, ki so domača vrata prav tako začeli ogrožati v nasprotnih napadih, niso priigrali. V 76. minuti je v kazenskem prostoru žoga zadela v roko Esterja Soklerja. Koprčani so zahtevali enajstmetrovko, Kajtezović pa je po posvetu z videosodnikom ni dosodil.

Rožman: Nekaterih stvari ne smem komentirati

V 83. minuti je rezervist Osuji sprožil močan strel z leve strani, a je žoga zadela zunanji del mreže. V končnici rednega dela je ritem močno padel, obe ekipi sta hranili moči za 30-minutni podaljšek.

Videosodnik posredoval in Kajtazović je spremenil odločitev
Belorus Ivan Majevski je v drugi minuti sodnikovega podaljška zrušil Osujija v kazenskem prostoru. Kajtazović je najprej pokazal rumeni karton Nigerijcu zaradi teatralnega padca, po posredovanju videosodnika pa si je ogledal posnetek ob stranski črti in pokazal je na belo točko. Osuji je poslal Rozmana v napačno smer za veliko slavje Koprčanov.

Koprčani porabili veliko energije pred tekmo z Olimpijo
"Veliko energije smo porabili na današnji tekmi. Na hitrem igrišču sta obe ekipi prikazali dinamičen in hiter nogomet. Priigrali smo si več priložnosti od Celjanov, eno od teh izkoristili v sami končnici in zasluženo zmagali," je poudaril koprski trener Zoran Zeljković, ki je misli že usmeril proti nedelji zvečer. Na Bonifiko v derbiju 32. kroga Prve lige prihaja Olimpija.

Koper v sodnikovem dodatku strl Celjane

Pokal Pivovarna Union, polfinale:
KOPER - Celje 1:0 (0:0)
1100; Osuji 95./11-m
RK: Majevski 99./Celje
Božić (Celje) je v 2. minuti zapravil 11-m.

Koper: Adam, Rajčević, Bručić, Novoselec (80./Palčič), Žužek, Guberac (55./Kotnik), Jelić Balta, Vešner Tičić, Jašaragić (71./Osuji), Parris (80./Šušnjara), Colley.

Celje: Rozman, Brecl, Stojinović (34./Flis), Zec, Morozov, Majevski, Tomić, Vrbanec (79./Medved), Božić (68./Kuzmanović), Begić (68./Svetlin), Sokler.

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


Odigrano v sredo:
BRAVO - Domžale 3:2 (0:2)
1200; Marjanac 64., Kramarič 85./11-m, Bajde 93.; Ibričić 3., Klemenčič 26.

Finale bo 11. maja v Celju.

Celjani žalujejo zaradi zapravljene 11-m, v Kopru pa sanjajo o dvojni kroni