Rogerio Ceni je svoj izjemni dan začel z ubranjeno enajstmetrovko. Foto: EPA
Rogerio Ceni je svoj izjemni dan začel z ubranjeno enajstmetrovko. Foto: EPA

33-letni čuvaj mreže si je pred tekmo rekord delil z legendarnim Paragvajcem Josejem Luisom Chilavertom. Oba sta se 62-krat veselila zadetka. Vratar Sao Paula se je rekorda veselil na tekmi državnega prvenstva v gosteh proti Cruzeiru, ki se je končala 2:2. Tekma se ni začela po njegovih notah, saj so gostitelji že v prvem polčasu povedli z 2:0. Najprej ga je nehote premagal soigralec Alex Silva, ki je dosegel avtogol, nato pa po prodoru še Michel.

Odločila je enajstmetrovka
Preobrat se je zgodil ob koncu prvega polčasa, ko je bil nad domačim napadalcem Wagnerjem storjen prekršek za 11-metrovko, a je Ceni strel z bele točke ubranil. Dve minuti pred koncem se je vratar prvič vpisal med strelce, ko je sijajno zadel s prostega strela. Po uri igre je domači branilec Luisao v lastnem kazenskem prostoru podrl Aloisija. Odgovornost je prevzel Ceni in hladnokrvno postavil izid tekme.

"Lepo je postaviti rekord. Toda rad bi povedal, da gredo v zgodovino le lovorike, in to je tisto kar šteje. To mi je v letih igranja pri Sao Paulu veliko bolj pomembno," je skromno povedal Ceni. Njegov Sao Paulo ima v prvenstvu pred Santosom in Parano tri točke prednosti.