Boštjan Cesar pred nadaljevanjem kvalifikacij ostaja optimist. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Boštjan Cesar pred nadaljevanjem kvalifikacij ostaja optimist. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Samir Handanović
Samir Handanović se boji, da Italijani ne bodo dovolj motivirani. Foto: MMC RTV SLO

Slovenska reprezentanca bo v torek v Mariboru odigrala zadnjo kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Poljskem in v Ukrajini. V skupini C izbranci Matjaža Keka trenutno zasedajo četrto mesto s tremi točkami zaostanka za Srbijo in dvema za Estonijo. Srbi imajo tudi tekmo manj. Zadnji obračun bodo Slovenci odigrali prav proti "orlom".

Cesar verjame v vrhunske igralce in selektorja
Slovenci bodo v petek torej stiskali pesti za Italijane in Severne Irce. Boštjan Cesar je prepričan, da bodo Italijani, ki so na zadnji tekmi v Firencah Slovenijo premagali z 1:0, igrali na zmago in na koncu v Srbiji dosegli tudi pozitiven izid: "Verjamem, da Italija ne bo popustila in bo odigrala tekmo na polno. Verjamem, da bo poskušala premagati Srbijo, s čimer bi nam pomagala, da ostanemo v igri. Italijanska reprezentanca mora zmagovati. Ne bo lahko, vendar verjamem v te vrhunske igralce in dobrega selektorja."

Drugače pa je s Samirjem Handanovićem. Prvi slovenski vratar, ki si že več let kruh služi na Apeninskem polotoku, je tako kot Cesar spregovoril za Val 202, vendar pa v nasprotju z reprezentančnim soigralcem ni tako optimističen: "Ne verjamem, da se lahko kaj zgodi v petek. Po navadi sem optimist, vendar kolikor poznam stvari v nogometu, imamo zelo majhne možnosti. Mi moramo trdo trenirati in se dobro pripraviti na torkovo tekmo. Potem bomo pa videli. Res pa je, da je nogomet nepredvidljiv."

"Mislim, da bodo Italijani šli na zmago, vendar bodo šli tudi z drugačno motivacijo in pristopom. Drugače je, če je nekdo že prvi v skupini, drugi pa se še bori za nekaj," je za Val 202 dodal Handanović.

SKUPINA C
Petek ob 20.45:

SRBIJA - ITALIJA
SEVERNA IRSKA - ESTONIJA

Torek ob 20.45:
SLOVENIJA - SRBIJA (Maribor)
ITALIJA - SEVERNA IRSKA

Lestvica:                           
ITALIJA *          8  7 1 0 16:1  22
SRBIJA             8  4 2 2 12:10 14
ESTONIJA           9  4 1 4 13:13 13
SLOVENIJA          9  3 2 4 10:7  11
SEVERNA IRSKA      8  2 3 3  8:8   9
FERSKI OTOKI      10  1 1 8  6:26  4
* - že na EP-ju