Didier Drogba je na začetku drugega polčasa na robu kazenskega prostora sijajno sprejel žogo in z obrata zadel. Foto: Reuters
Didier Drogba je na začetku drugega polčasa na robu kazenskega prostora sijajno sprejel žogo in z obrata zadel. Foto: Reuters
Victor Valdes
Ob zadetku Didiera Drogbaja je bil vratar barcelone Victor Valdes povsem brez moči. Foto: Reuters
Bastian Schweinsteiger
Nemški zvezdnik je bil prvi akter tekme. Foto: Reuters
Julio Ricardo Cruz
Julio Ricardo Cruz je že v prvih desetih minutah dosegel dva zadetka. Foto: Reuters
David Villa
Vročekrvni Turek je hotel vdreti na nogometno zelenico, kar so mu preprečili policisti. Foto: EPA
Peter Crouch
Peter Crouch je dokazal, da je mojster v igri z glavo. Foto: Reuters

Po dveh porazih se je izvlekel tudi Inter, ki je prve točke dosegel z zmago proti Spartaku iz Moskve z 2:1. Po tri zmage imata poleg Chelseaja še Valencia in Bayern.

Hilario se je izkazal
Delnice Chelseaja pred tekmo niso bile najvišje, saj sta se v zadnjem krogu državnega prvenstva poškodovala oba vratarja Petr Cech in Carlo Cudicini. Priložnost med vratnicama je dobil Hilario, ki pa se je v krstnem nastopu izjemno izkazal, res pa je tudi, da Barcelona ni prikazala ravno veliko.

Odločitev o zmagovalcu je prišla v 47. minuti, ko je Ashley Cole z leve strani poslal natančen predložek v srce kazenskega prostora, Drogba je žogo natančno sprejel in žogo z obrata spravil mimo Victorja Valdesa.

Trener Jose Mourinho je bil ponosen na svojo ekipo, še posebej na vratarja Hilaria: "Od prvega trenutka je deloval zanesljivo. Moštvo mu je vlilo samozavest. Igrali smo zelo dobro."

Niz 16 tekme od Londona do Londona
Ponos Katalonije je doživel prvi poraz v Ligi prvakov po 16 tekmah. Marca 2005 je Barca zadnjič izgubila ravno na Stamford Bridgeu, ko so modri v eni najbolj spektakularnih tekem v Ligi prvakov sploh slavili s 4:2.

Položaj v skupini A je več kot zanimiv. Chelsea je s tremi zmagami z eno nogo že v osmini finala, Barcelona pa ima skupaj z Werderjem (ta je z 2:0 odpravil Levskega) po štiri točke. Akualni evropski prvak bo imel še veliko dela v boju za napredovanje. "Chelsea je zmagal zasluženo in je zdaj favorit v naši skupini. Toda nam je vseeno, ali smo prvi ali drugi, pomembno je napredovanje," je po tekmi dejal Rijkaard, ki je pohvalil le prvi polčas svojega moštva in obžaloval zapravljene priložnosti v tem delu.

Veteran je še v formi
Bayern je tretjo zmago dosegel na vročem gostovanju v Lizboni, kjer je z golom Bastiana Schweinsteigerja z 1:0 premagal Sporting. Mladi zvezdnik je v 17. minuti dosegel edini gol, ko je spektakularno zadel s 25 metrov. A svetlolasi vezist se je v poročilo tekme zapisal tudi v 47. minuti, ko je po prekršku nad Yannickom prejel drugi rumeni karton in moral zapustiti igrišče. Portugalci so pritisnili, a jih je vedno ustavil veteran v nemških vratih Oliver Kahn. Brazilski branilec Polga je v 58. minuti že premagal legendo Bayerna, a se je žoga odbila od vratnice.

Mancini se je odločil pravilno
Trener Interja Roberto Mancini je bil pred domačo tekmo s Spartakom v dilemi, ali naj v konico napada postavi Adriana ali Julia Cruza. Na koncu se je odločil za zadnjega, za kar se mu je Argentinec zahvalil z dvema zadetkoma v prvih devetih minutah. Najprej je zadel z nogo, kasneje pa še z glavo. Modro-črni pa tekme niso pričakali mirnih živcev, saj je v 54. minuti Roman Pavličenko izkoristil natančno podajo Denisa Bojarintsova. Gostitelji so v 74. minuti prek Dejana Stankovića žogo še tretjič spravili v mrežo, a je sodnik zadetek na začudenje vseh razveljavil. Ob koncu tekme bi Bojarintsov lahko celo izvlekel točko, a je Julio Cesar z lepo obrambo ohranil izid 2:1.

Villa v strašni formi
Prvi polčas med Valencio in Šahtjorjem je bil v znamenju Davida Ville, ki je dosegel oba zadetka in imel še nekaj lepih priložnosti. Španski reprezentant je v 6. minuti sijajno preigral branilca in z duhovito podajo zaposlil Joaquina, ki pa ni znal zadeti. Villa se je po pol ure igre sam znašel pred Stipetom Pletikoso in ga rutinirano premagal. Tik pred polčasom pa je prvi igralec tekme predložek Joaquina zatlačil v mrežo. Po odmoru je Villa po kotu stresel še vratnico.

Liga prvakov, 3. krog

Skupina A:
WERDER BREMEN
- LEVSKI SOFIJA 2:0 (1:0)
Naldo 45., Diego 74.

CHELSEA - BARCELONA 1:0 (0:0)
Drogba 47.

Lestvica:                           
CHELSEA             3  3 0 0  6:1  9
BARCELONA           3  1 1 1  6:2  4
WERDER BREMEN       3  1 1 1  3:3  4
LEVSKI SOFIJA       3  0 0 3  1:10 0
 

Skupina B:
INTER
- SPARTAK MOSKVA 2:1 (2:0)
Cruz 2., 9.; Pavličenko 54.

SPORTING LIZBONA - BAYERN 0:1 (0:1)
Schweinsteiger 19.
RK: Schweinsteiger 47.

Lestvica:                            
BAYERN              3  3 0 0  7:0  9 
SPORTING LIZBONA    3  1 1 1  2:2  4 
INTER               3  1 0 2  2:4  3 
SPARTAK MOSKVA      3  0 1 2  2:7  1 


Skupina C:
BORDEAUX - LIVERPOOL 0:1 (0:0)
Crouch 58.

GALATASARAY - PSV EINDHOVEN 1:2 (1:0)
Ilić 19.; Kromkamp 59., Kone 72.

Lestvica:                            
LIVERPOOL           3  2 1 0  4:2  7 
PSV EINDHOVEN       3  2 1 0  3:1  7 
GALATASARAY         3  0 1 2  3:5  1 
BORDEAUX            3  0 1 2  0:2  1 
 

Skupina D:
OLYMPIACOS - ROMA 0:1 (0:0)
Perrotta 76.

VALENCIA - ŠAHTJOR DONECK 2:0 (2:0)
Villa 31., 45.
RK: Sviderski 76./Šahtjor

Lestvica:                            
VALENCIA            3  3 0 0  8:3  9 
ROMA                3  2 0 1  6:2  6 
OLYMPIACOS          3  0 1 2  4:7  1 
ŠAHTJOR DONECK      3  0 1 2  2:8  1