Foto:
Foto:
Henrik Larsson je zapečatil usodo svojih donedavnih soigralcev.
Didier Drogba je kar dvakrat zadel za Chelsea v Parizu.
Milana je v Donecku rešil Clarence Seedorf z zadetkom šest minut pred koncem srečanja.
Junak tekme v Milanu je bil Adriano, ki je dvakrat premagal odličnega vratarja Werderja Andrasa Reinkeja.
Ezequiel Gonzalez je dosegel oba zadetka za Panathinaikos proti Rosenborgu.

Navijači so po tekmi z žvižgi pospremili neučinkovito predstavo svojih ljubljencev, ki niso znali premagati izjemnega vratarja gostov Igorja Akinfejeva. Helder Postiga je zamudil najlepšo priložnost, ko je sam pred vrati nastreljal okvir gola. Na drugi strani je v drugem polčasu v istem napadu Ivica Olić najprej zadel vratnico, nato pa še prečko.

Za Barco sami novinci
V Glasgowu, kjer se je tekma med Celticom in Barcelono začela pol ure kasneje zaradi gneče na vhodih na stadion, je zmago Špancev s 3:1 potrdil nekdanji igralec gostiteljev Šved Henrik Larsson, ki je v 62. minuti zamenjal Ronaldinha. Ta je malo pred tem zastreljal enajstmetrovko. Barco je v vodstvo sicer popeljal Deco, izenačil je Chris Sutton, za 2:1 pa je mrežo domačega vratarja Davida Marshalla zatresel še en novinec v rdeče-modrem dresu Ludovic Giuly. Celtic je v evropskih tekmovanjih doma klonil prvič po avgustu leta 2001, ko ga je premagal Ajax.

Halilhodžić: Sram me je
Najvišjo zmago je s 3:0 slavil Chelsea v Parizu. Prvič je po napaki vratarja Lionela Letizija zadel John Terry, nato pa še dvakrat donedavni "Francoz" pri Marseillu Didier Drogba. "Sram me je pred vsemi navijači, ki so nocoj prišli na stadion. Zaslužili so si našo boljšo predstavo. Preživljamo težke čase, nismo pa še mrtvi," se je slikovito izrazil trener Paris Saint Germaina Vahid Halilhodžić.

Topničarji so se mučili
Arsenalu je do edinega zadetka na Highburyju pomagal kar PSV-jevec Alex, od katerega se je žoga v mrežo odbila po slalomu Thierryja Henryja na levi strani. Londončani proti dobro organiziranim nasprotnikom, ki bi lahko ob koncu tudi izenačili, niso blesteli.

Seedorf rešil Milana
Milan je po lepih priložnostih Zvonimirja Vukića in Matuzalema v uvodnih desetih minutah šele ob koncu strl odpor ukrajinskega Šahtjorja, pri katerem je bil zaradi drugega rumenega kartona v 53. minuti izkjučen Darijo Srna. Clarence Seedorf je šest minut pred zadnjim sodnikovim žvižgom po odbiti žogi zadel z roba kazenskega prostora.

Šov Adriana na San Siru
Inter je v povprečni tekmi z 2:0 ugnal Werder. Že v peti minuti so gostje ostali brez branilca Valeriena Ismaela, ki ga je pod prho precej strogo poslal slovaški sodnik Lubos Michel. Francoz je v 16-metrskem prostoru napravil prekršek nad Adrianom, strel Christiana Vierija z bele točke po sredini gola pa je bil lahek plen za vratarja Andreasa Reinkeja.

Adriano je pol ure kasneje ponovno padel, tokrat prav na robu kazenskega prostora. Enajstmetrovko je ob tej priložnosti izvajal kar sam in ob desni Reinkejevi vratnici matiral nemškega čuvaja mreže. Brazilski virtuoz je tik pred koncem zadel še enkrat in postavil končni izid. Najlepšo priložnost za goste je imel že pred tem Miroslav Klose, ki pa je preveč kompliciral pred vrati Francesca Tolda.

Lahko delo španskih prvakov
Valencia je brez težav odpravila Anderlecht. Veliko napako vratarja Daniela Zitke je v 16. minuti najprej izkoristil Vicente, ki je konec polčasa podal še pri golu Rubena Baraje. V drugem polčasu je ritem igre padel, Belgijci pa so zapretili le tu in tam.

Gonzalez pokopal Norvežane
Za zmago Panathinaikosa proti Rosenborgu je po enkrat v vsakem polčasu zatresel mrežo Ezequiel Gonzalez. Norveški prvaki so v sodnikovem podaljšku prek Frodeja Johnsena znižali na 2:1, za remi pa je Vidar Riseth preslabo streljal z glavo. Nogometaši iz Trondheima so v prvem polčasu zadeli vratnico in prečko.

Skupina E:
ARSENAL - PSV EINDHOVEN 1:0 (1:0)
Alex 42./avtogol
Sodnik je v 40. minuti razveljavil gol Roberta Piresa.

PANATHINAIKOS - ROSENBORG 2:1 (1:0)
Gonzalez 42., 79.; Johnsen 90.

Skupina F:
CELTIC - BARCELONA 1:3 (0:1)
Sutton 59.; Deco 20., Giuly 78., Larsson 82.
David Marshall je v 56. minuti ubranil enajstmetrovko Ronaldinhu.

ŠAHTJOR DONECK - MILAN 0:1 (0:0)
Seedorf 84.
RK: Srna 53./Šahtjor

Skupina G:
VALENCIA - ANDERLECHT 2:0 (2:0)
Vicente 16., Baraja 45.

INTER - WERDER BREMEN 2:0 (1:0)
Adriano 34./11-m, 89.
RK: Ismael 5./Werder
Andreas Reinke je v 6. minuti ubranil enajstmetrovko Christianu Vieriju.

Skupina H:
PORTO - CSKA MOSKVA 0:0

PARIS SG - CHELSEA 0:3 (0:2)
Terry 29., Drogba 45., 75.