Frank Lampard, Didier Drogba in Joe Cole so se ogrevali na ponedeljkovem treningu na Anfieldu. Foto: EPA
Frank Lampard, Didier Drogba in Joe Cole so se ogrevali na ponedeljkovem treningu na Anfieldu. Foto: EPA
John Terry
John Terry je govoril na novinarski konferenci pred velikim številom sedme sile. Foto: EPA
Rafael Benitez in Dirk Kuyt
Rafael Benitez in Dirk Kuyt sta kovala taktiko pred torkovim obračunom. Foto: EPA
Rafael Benitez
Rafael Benitez je dokazal, da je pravi mojster v taktičnih tekmah, kjer odločajo malenkosti. Foto: EPA

Chelsea je v letih 2005 in 2007 gostil prvo tekmo polfinala proti Redsom, na koncu pa je na Anfieldu vedno potegnil krajši konec. Tokrat se bosta moštvi najprej srečali v Liverpoolu. Pred tremi leti je na povratni tekmi odločil Luis Garcia z izjemno spornim golom, žoga sploh ni prešla črte s celotnim obsegom. Lani so varovanci Rafaela Beniteza napredovali po streljanju enajstmetrovk.

Modri niso pozabili dveh grenkih porazov
"Oba poraza me zelo pečeta, grenkoba po tako bolečih porazih ne mine kar tako. Vse bi se hitro spremenilo, če bi letos dvignili pokal," je priznal kapetan modrih John Terry.

Avram Grant na celoten položaj gleda optimistično: "Oba poraza proti Liverpoolu in tudi tisti proti Monacu leta 2004 so zgodovina, mi jo lahko napišemo na novo v naslednjih tekmah. To je naš cilj," je odločen izraelski strateg, ki se brani vseh napadov britanskih medijev: "Izidi govorijo svoje. Mi smo v polfinalu Lige prvakov, poleg tega pa nas čaka v soboto tekma proti Manchester Unitedu v Premier ligi. Smo edina ekipa, ki jim še lahko konkurira v boju za naslov."

Lampard z mislimi pri bolni materi
Grant na zadnjih tekmah ni mogel računati na Franka Lamparda, ki je ob svoji hudo bolni materi: "Za Franka je to zelo težek položaj. On je vedno dal vse za naš klub, zato bo tudi nastopil na prvi polfinalni tekmi. Določene stvari so pomembnejše od nogometa, zadnje dni je treniral po svojem programu."

Essiena bodo zelo pogrešali
Michael Essien, ki je v zadnjih tednih v sijajni formi, zaradi rumenih kartonov ne bo mogel igrati. V četrtek je odločil tekmo Premier lige na Goodisson parku proti Evertonu (0:1). Zadel je tudi ob remiju proti Wiganu (1:1). V nevarnosti so tudi igralci Liverpoola Jamie Carrgaher, Steven Gerrard in Fabio Aurelio, ki ob morebitnem novem rumenem kartonu ne bi smeli igrati na Stamford Bridgeu na povratni tekmi.

Gerrard bo nared
Liverpool si je v prvenstvu tako rekoč že zagotovil 4. mesto, ki vodi v kvalifikacije za Ligo prvakov. Redsi so popolnoma osredotočeni na polfinalni srečanji, Benitez pa upa na ponovitev dobrih predstav s četrtfinalnih obračunov proti Arsenalu. Tudi Steven Gerrard bo nared za prvo tekmo. Kapetan zaradi poškodbe vratu ni igral v soboto proti Fulhamu. "Že na zadnji prvenstveni tekmi je želel igrati, čeprav je lahko gledal le na desno stran. V skrajnem primeru bo igral na levi strani. Hitro bom ugotovil, kako se počuti. Potrepljal ga bom po levem ramenu, in če se bo obrnil brez izraza bolečine na obrazu, bo zagotovo lahko igral," se je pošalil Benitez.


Torek ob 20.45:
LIVERPOOL CHELSEA ---------- Verjetni postavi: ---------- Reina Čech Carragher Ferreira Škrtel Terry Hyypiä Carvalho Aurelio A. Cole Alonso Lampard Gerrard Makelele Mascherano Ballack Kuyt Kalou Babel J. Cole Torres Drogba --------------------------------------- Sodnik: Konrad PLAUTZ (Avstrija)
A. G.