Eden Hazard je na povratnem polfinalnem obračunu ligaškega pokala igral izvrstno. Foto: Reuters
Eden Hazard je na povratnem polfinalnem obračunu ligaškega pokala igral izvrstno. Foto: Reuters

Chelsea, ki je na povratni tekmi lovil minimalni zaostanek z obračuna na Wembleyju (1:0), je hitro izničil prednost gostujoče ekipe, potem ko je mrežo zatresel N'Golo Kante.

27-letni Parižan je v 27. minuti sprožil z roba kazenskega prostora in ekipo s Stamford Bridgea popeljal v vodstvo. Žoga je na poti v mrežo zletela med nogama kar trem nogometašem Tottenhama.

V zaključku prvega polčasa je na 2:0 povišal Eden Hazard, ki je po podaji Cesarja Azpilicuete z desne strani "iz prve" z levico matiral nemočnega vratarja Paula Gazzanigo.

Fernando Llorente je zadel iz edinega Tottenhamovega strela v okvir vrat na tekmi. Foto: Reuters
Fernando Llorente je zadel iz edinega Tottenhamovega strela v okvir vrat na tekmi. Foto: Reuters

Llorente prepolovil zaostanek
Če je bil Tottenham, ki je igral brez poškodovanih Harryja Kana in Deleja Allija, v prvem polčasu povsem nemočen, je v nadaljevanju zaigral precej bolje in v 50. minuti prepolovil zaostanek. Z leve strani je predložek pred vrata poslal Danny Rose, Llorente je žogo v mrežo poslal s petih metrov. To je bil tudi edini Tottenhamov strel v okvir vrat v rednem delu srečanja.

Usodni streli z bele točke
Ker se je redni del končal s skupnim izidom 2:2, so o potniku v finale odločali streli z bele točke. Zadetki v gosteh v tem tekmovanju ne štejejo. Prvi štirje streli so bili uspešno izvedeni. Za Chelsea sta zadela Willian in Azpilicueta, za Tottenham Christian Eriksen in Erik Lamela. Peti strel je nato zapravil Tottenhamov Eric Dier, ki je žogo poslal krepko čez gol, Jorginho je takoj za njim poskrbel za "break". Kepa Arrizabalaga je nato ubranil še strel Lucasu Mouri, Chelsea je v veliki finale poslal David Luiz.


Angleški ligaški pokal, polfinale, povratni tekmi:
CHELSEA - Tottenham * 6:3 (2:1, 2:0) 0:1
Kante 27., Hazard 38.; Llorente 50.
* - po izvajanju 11-metrovk

Chelsea: Arrizabalaga, Azpilicueta, Rüdiger, Luiz, Emerson, Kante, Jorginho, Barkley (81./Kovačić), Pedro (76./Willian), Giroud, Hazard.

Tottenham: Gazzaniga, Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Davies (33./Rose), Sissoko (80./Sanchez), Dier, Winks, Eriksen, Llorente (68./Moura), Lamela.

Sodnik: Martin Atkinson

Burton Albion - MANCHESTER CITY 0:1 (0:1) 0:9
Agüero 26.

Izida prvih tekem sta v krepkem tisku. Finale bo 24. februarja na Wembleyju.