Samuel Eto'o je že v 4. minuti poskrbel za navdušenje na Stamford Bridgeu. Foto: EPA
Samuel Eto'o je že v 4. minuti poskrbel za navdušenje na Stamford Bridgeu. Foto: EPA
Gary Cahill
Gary Cahill se je znašel na pravem mestu tri minute pred odmorom. Foto: EPA
Navijači Chelseaja so pozdravili kralja Stamford Bridgea Didierja Drogbaja. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je na dveh tekmah kar štirikrat zadel mrežo Schalkeja. Foto: EPA
Tim Hoogland
Tim Hoogland je dosegel častni gol za Schalke. Foto: EPA

Varovanci Roberta Mancinija, ki so na prvi tekmi (1:1) prikazali zelo dobro igro, so bili tokrat popolnoma brez priložnosti. Galatasaray ni v 90 minutah niti enkrat streljal v okvir gola, ki ga je branil.
Eto'o hitro nakazal potek dogodkov
Gostiteljem je uspel sanjski štart. V 4. minuti
je Oscar na desni strani lepo našel Samuela Eto'oja, ki se je izognil prepovedanemu položaju in z desnico z desetih metrov poslal žogo v mrežo, Fernando Muslera se je dotaknil žoge, a mu je ni uspelo odbiti.
V 22. minuti je do zaključnega strela prišel Frank Lampard, a je bil premalo natančen. Chelsea je bil še naprej konkretnejši, dve minuti pozneje je streljal Eden Hazard, toda vratar Galatasaraya je bil na mestu. V 33. minuti je bil po prostem strelu prvi pri žogi John Terry, a jo je poslal čez gol.
Branilec Cahill razblinil vse dvome
Modri so podvojili vodstvo tri minute pred odmorom, ko je po kotu Hazarda najvišje skočil Terry, njegov strel je Muslera s skrajnimi močmi odbil, Gary Cahill pa je žogo s treh metrov zabil pod prečko.
Hazard neustavljiv za obrambo gostov
Turki tudi v drugem polčasu niso ogrozili nasprotnikovega gola. Gostitelji so držali vse niti igre v svojih nogah, Lampardu v 66. in 70. minuti pa ni uspelo povišati vodstva. Jose Mourinho je v zaključku tekme na zelenico poslal še Andreja Schürrleja in Fernanda Torresa. "El Nino" bi lahko dve minuti pred koncem zaključil sijajno akcijo izjemnega Hazarda, a je streljal naravnost v Muslero, čeprav bi lahko podal v sredino do Schürrleja.

V Madridu vsi govorijo le o "el clasicu"

V Madridu vsi razmišljajo le o nedeljskem "el clasicu", tekma proti Schalkeju je bila po zmagi s 6:1 v Gelsenkirchnu popolnoma v senci težko pričakovanega obračuna z Barcelono. Trener Carlo Ancelotti je od prve minute dal priložnost nekaterim igralcem, ki so v Ligi prvakov igrali manj, v začetni postavi pa je bil kljub temu Cristiano Ronaldo.

Dva gola in podaja Ronalda
V 8. minuti je do strela prišel Klaas-Jan Huntelaar, vendar je bil Iker Casillas zbran. Pet minut pozneje je strel Chineduja Obasija ustavil Fabio Coentrao. V 22. minuti je Alvaro Morata podal na desno stran do Garetha Bala (že v 8. minuti je zamenjal poškodovanega Jeseja), Valižan je žogo poslal po tleh v sredino, Ronaldo pa je zadel z desnico. Enajst minut pozneje je Schalke izenačil prek Tima Hooglanda, ki je streljal z 20 metrov, zadel Sergia Ramosa, žoga je nekoliko spremenila smer in končala v golu.

Real je v drugem polčasu brez težav nadzoroval potek tekme in bil tudi nevarnejši. V 51. minuti je do strela z glavo prišel Ronaldo, štiri minute pozneje še Isco, dvakrat pa se je izkazal Ralf Fährmann. Premoč Špancev sta v 74. in 75. minuti kronala Ronaldo in Morata. Portugalec je prišel do žoge, švignil mimo nemške obrambe in premagal nemočnega Fährmanna, le nekaj trenutkov pozneje pa je zadel še Morata, ki je v mrežo pospravil od vratnice odbito žogo po strelu Ronalda.

OSMINA FINALA, povratne tekme:
CHELSEA - Galatasaray 2:0 (2:0) 1:1
Eto'o 4., Cahill 42.

Chelsea: Čech, Ivanović , Cahill, Terry, Azpilicueta, Ramires, Lampard, Willian ( 93./Kalas), Oscar ( 82./Schürrle), Eto'o ( 85./Torres), Hazard.

Galatasaray: Muslera, Eboue ( 77./Hajrović), Chedjou, Semih, Alex Telles, Felipe Melo , Yekta Kurtulus ( 66./Hakan Balta), Burak Yilmaz ( 53./Umut Bulut), Selcuk Inan, Sneijder, Drogba .

Sodnik: dr. Felix Brych (Nemčija)




REAL MADRID - Schalke 3:1 (1:1) 6:1
Ronaldo 22., 74., Morata 75.; Hoogland 31.

Real Madrid: Casillas, Nacho, Ramos ( 69./Carvajal), Varane, Coentrao, Isco, Xabi Alonso ( 46./Casemiro), Illarramendi , Morata, Jese ( 8./Bale), Ronaldo.

Schalke: Fährmann, Hoogland, Höwedes ( 57./Papadopoulos ), Matip, Kolašinac, Ayhan ( 81./Annan), Neustädter, Obasi, Meyer, Draxler, Huntelaar ( 46./Szalai).

Sodnik: Sergej Karašev (Rusija)






Sreda ob 20.45:
BORUSSIA (D) - ZENIT 4:2

MANCHESTER UNITED - OLYMPIACOS 0:2




Odigrano prejšnji teden:
ATLETICO MADRID - Milan 4:1 (2:1) 1:0
Costa 3., 85., Turan 40., R. Garcia 71.; Kaka 27.
Valterja Birse ni bilo v postavi Milana.

BAYERN - Arsenal 1:1 (0:0) 2:0
Schweinsteiger 55.; Podolski 57.
Fabianski je v 92. minuti ubranil 11-m Müllerju.

BARCELONA
- Manchester City 2:1 (0:0) 2:0
Messi 67., Dani Alves 91.; Kompany 89.

PARIS SG
- Bayer Leverkusen 2:1 (1:1) 4:0
Marqinhos 13., Lavezzi 54.; Sam 6.
Rolfes (Bayer) je v 28. minuti zapravil 11-m.

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.