Raheem Sterling velja za enega najobetavnejših nogometašev na svetu. Foto: Reuters
Raheem Sterling velja za enega najobetavnejših nogometašev na svetu. Foto: Reuters

ov (68 milijonov evrov).

20-letni krilni napadalec angleške reprezentance se bo zdaj dogovoril glede pogodbe, nato pa ga čaka še zdravniški pregled. Sterling je izrazil željo, da bi rad zapustil Anfield, Liverpool pa je junija zavrnil dve ponudbi Manchester Cityja. Pogodba z redsi mu poteče leta 2017, pogodbe pa ni želel podaljšati.

Sterling je s tem postal drugi najdražji britanski nogometaš za Garethom Balom in najdražji angleški nogometaš. 68 milijonov evrov je tudi drugi najvišji znesek, ki ga je za nogometaša odštel angleški klub. Angel di Maria je lani v Manchester United prišel iz Reala za 75 milijonov evrov. Liverpool je že lani izpeljal podobno donosen posel, ko je za Luisa Suareza od Barcelone dobil kar 81 milijonov evrov.

Sterling je že tri leta igral za prvo ekipo Liverpoola. V mlajših selekcijah je, preden je prišel na Anfield, igral še za Queens Park Rangers. Rojen je v Kingstonu na Jamajki, ko je bil star sedem let, pa je prišel v London. Za angleško reprezentanco je zbral 16 nastopov in enkrat zatresel mrežo.