Luke Shaw je začel vseh sedem tekem Manchester Uniteda v tej sezoni. Na Twitterju je sporočil:
Luke Shaw je začel vseh sedem tekem Manchester Uniteda v tej sezoni. Na Twitterju je sporočil: "Besede ne morejo opisati, kako jezen sem, da se mi je to zgodilo. A vrnil se bom še močnejši." Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je v treh dneh zabil osem golov. Foto: Reuters

City je proti Juventusu zapravil gol prednosti in po golih Maria Mandžukića in Alvara Morate na domačem igrišču klonil z 1:2. Trener sinje modrih Manuel Pellegrini meni, da je imelo njegovo moštvo smolo. "Razočarani smo. Menim, da si nismo zaslužili poraza. Imeli smo lepše priložnosti in igrali bolje kot Juventus. Šlo je za tipično tekmo Lige prvakov, nobena od obeh ekip si nista priigrali veliko priložnosti, toda mi smo imeli žogo več v posesti. Ni šlo za taktične težave, Juventusu sta se posrečila dva lepa gola," je dejal Pellegrini.
City ni vknjižil treh točk na prvi tekmi Lige prvakov že peto sezono zapored.

Pellegrini in Toure krivca našla v smoli
Tudi Yaya Toure je prepričan, da si poraza niso zaslužili. "Italijani so se zelo dobro branili in mislim, da so imeli srečo. Nismo igrali slabo, toda zapravili smo veliko priložnosti. Pričakujem, da se bomo pobrali že na naslednji tekmi."

Juventus, ki je v uvodnih treh tekmah Serie A zbral le točko, je z zmago nad vodilnim moštvom Premier lige nakazal lepše čase. "Verjeli smo vase tudi po slabem štartu v prvenstvu, toda treba je biti potrpežljiv. Igralci so pokazali, da so kos nalogi," je povedal trener Massimiliano Allegri in izpostavil tri imena: "Ko smo zaostajali z 1:0, smo bili blizu, da bi prejeli še en zadetek, toda Buffon je bil nocoj izjemen v golu. Že v ponedeljek sem se odločil za Juana Cuadrada, ker sem menil, da bo nasprotniku povzročal težave na sredini. On in Morata sta garala in se žrtvovala za ekipo."

Dvojni zlom noge Luka Shawa
Manchester United, prav tako veliki zapravljivec v prestopnih rokih, je po letu premora v Ligi prvakov dobil zaušnico v Eindhovnu. Rdeči vragi so prav tako vodili in na koncu ostali praznih rok. Zadetek Memphisa Depaya sta izničila Hector Moreno in Luciano Narsingh. Poleg poraza je igralce šokirala grozljiva poškodba branilca Luka Shawa, ki je po štartu Morena dobil dvojni zlom noge. Zanj je sezona že končana. "V slačilnici je imel na obrazu masko za kisik in jokal od bolečin. Grozno. Fant je prišel v Manchester z 18 leti in se ni najbolje znašel. Zdaj, ko igra fantastično in je standardni član enajsterice, pa se mu zgodi tole," je bil jezen Louis Van Gaal. Trener Manchester Uniteda je prepričan, da bi moral Moreno za štart dobiti rdeči karton, sodnik pa bi moral pokazati na belo točko, a ne išče v tem vzroka za poraz: "Če bi rekel, da je šlo za rdeči karton in enajstmetrovko, bi me obtožili, da ne znam prenesti poraza. Lahko presodite sami. Bilo je v kazenskem prostoru, štart z obema nogama," je dejal Van Gaal.

Ronaldova samozavest na vrhuncu po osmih golih
Cristiano Ronaldo je v zmagi Reala nad Šahtarjem (4:0) dosegel hat trick, tretji v Ligi prvakov (33. v dresu Reala), s čimer je število golov v tem tekmovanju zaokrožil na 80. Lionel Messi jih je dosegel 77. "Ne bom lagal, ponosen sem in srečen, da sem zabil osem zadetkov na zadnjih dveh tekmah. A to ni moj cilj. Moj cilj so lovorike. Moja samozavest je na vrhuncu," je povedal Ronaldo, ki je dva zadetka dosegel z enajstmetrovke. Pod drobnogledom se je znašel hrvaški sodnik Ivan Bebek, ki je po mnenju velike večine eno izmed enajstmetrovk dosodil popolnoma neupravičeno.

V središču dogajanja je bil še en sodnik, Čeh Pavel Kralovec, ki je na obračunu Seville in Borussie iz Mönchengladbacha (3:0) dosodil kar tri enajstmetrovke v 19 minutah. Španci so izkoristili dve. Trener Seville Unai Emery je prepričan, da so bile enajstmetrovke dosojene, ker "so prevzeli pobudo in bili veliko boljše moštvo".