Črnigoj je izenačil z izjemno močnim strelom. Foto: EPA
Črnigoj je izenačil z izjemno močnim strelom. Foto: EPA

Matjaž Kek je v pogovoru z novinarjem Vala 202 Boštjanom Janežičem poudaril igro v prvem polčasu ter nedosojeni prekšrek za enajstmetrovko, ki bi ga po njegovem mnenju Slovenija morala dobiti.

Sorodna novica Črnigoj v 97. minuti izvlekel remi v Skopju

Priložnost ponudil precej igralcem
Slovenija je na začetku drugega polčasa prejela prepoceni zadetek: "Morali bomo odločneje in konkretneje igrati, da se nam taki zadetki ne bodo več dogajali. Res pa je, da je bilo pri tem golu kar nekaj naključij, žoga se je odbila od pete. V prvem polčasu je bil čista enajstmetrovka za nas, o tem ni dvoma. Glede na to, da smo igrali v gosteh, smo dobili dovolj novih imen, gotovo bo kdo od teh igral tudi septembra," pravi Kek.

Ne le proti Iličiću
Na vprašanje, kaj novega je videl na področju ustvarjalnosti, ni želel govoriti o imenih, dodal pa je: "V prvem polčasu smo že bili na neki ravni, ko so se začele menjave, se je ritem hitro izgubil. Rad bi, da smo še hitrejši in nevarnejši za gol. Da v določenih trenutkih žoga ne gre le proti Iličiću, v nekih trenutkih nam je to že uspevalo, to je bilo čisto drugače kot na Cipru, preveč pa je bilo mrtvega teka."

Slovenci po golu Černigoja iz Skopja z remijem, Dobovec še zmago oddaljen od naslova prvaka

Štulac ni pričakoval, da bo takoj igral
Leo Štulac
je za Slovenijo igral po dveh letih in pol: "Prvi polčas smo igrali zelo dobro, manjkal nam je le gol. Škoda, ker smo ga prejeli v drugem polčasu, vseeno pa smo veseli za rezultat, moramo delati na igri. Nisem pričakoval, da bom po tako dolgem času takoj začel v prvi enajsterici."

Črnigoj rad udari na tak način
Poraz Slovenije je popolnoma ob koncu preprečil Domen Črnigoj: "S tem zadetkom sem kronal odlično klubsko sezono. Rad udarim na tak način, tudi v prvenstvu mi je enkrat uspelo dati tak gol. To mi je pisano na žogo, hotel sem raztrgati mrežo, udaril sem na polno."

Črnigoj: Hotel sem raztrgati mrežo
Zadetek Črnigoja v 97. minuti za končnih 1:1

Slovenija bo v petek igrala še prijateljsko tekmo proti Gibraltarju.