Razočaranje Charlieja Daviesa po lanskem porazu v finalu Pokala konfederacij proti Braziliji. Foto: EPA
Razočaranje Charlieja Daviesa po lanskem porazu v finalu Pokala konfederacij proti Braziliji. Foto: EPA

Davies je po prvem treningu v dresu svojega kluba Sochauxa na Twitterju zapisal, da se počuti odlično: "Super se počutim, danes je bil lep dan! Tudi hitrost me ni zapustila."

Bradley: "Še bomo spremljali njegov napredek"
Selektor ZDA Bob Bradley še ne ve, ali bo 23-letnega nogometaša uvrstil v postavo za Južno Afriko: "Vsi smo zelo ponosni na odločnost in odnos, ki ju je Charlie pokazal med rehabilitacijo. Čas njegove vrnitve na tekme je težko napovedati. Še naprej bomo spremljali njegov napredek, preden sprejmemo dokončno odločitev, kdo se bo udeležil priprav prihodnji mesec."
Američani bodo v skupini C igrali s Slovenijo, Anglijo in Alžirijo.

Davies je bil v oktobrski prometni nesreči huje poškodovan, a je v kliničnem centru v Washingtonu uspešno prestal operacijo. Kirurgi so se kar pet ur trudili, da so mu zašili mehur in "popravili" številne polomljene kosti v nogi, komolcu in glavi. Poleg njega sta bila v avtomobilu še dva človeka, en je zaradi poškodb umrl.
"Becks" bo počival vsaj do novembra
Angleški zvezdnik David Beckham je medtem sporočil, da bo njegovo okrevanje po poškodbi ahilove tetive, ki si jo je strgal prejšnji mesec, trajalo vsaj do novembra. Sprva je kazalo, da se bo na igrišča lahko vrnil že septembra.