Foto:
Foto:
Zlatko Dedič, Zdenek Grygera
Zlatko Dedič bo zdravniške preglede opravil že v soboto. Foto: Reuters

Je odškodnina res 2 milijona evrov? "Še malce več. Dodatne premije so odvisne od mojih predstav v novem klubu," pravi Dedič, ki smo ga ujeli na dopustu v Sloveniji. Odškodnina zanj je najvišja v zgodovini "bundesligaša" iz Porurja.

Zdravniški pregledi že v soboto
"Na zdravniških pregledih v Nemčiji še nisem bil. To se lahko zgodi danes ali pa čez en teden. Čakam, da se kluba dokončno uskladita," je bil razumljivo dobro dopoldne razpoložen Dedič, ki je na 13 nastopih za slovensko reprezentanco dosegel en gol. Zdravniške preglede bo po poročanju kluba opravil že v soboto, kmalu pa sledi tudi podpis pogodbe.

Ersnt: "Nogometaš je želel priti k nam"
"Zlatko je bil že od vsega začetka prav na vrhu naših želja. Opazovali smo ga od marca in se prepričali, da je kakovosten igralec. V pretekli sezoni so se zanj zanimali nekateri italijanski prvoligaši, toda njegova ekipa ga ni pustila. Zdaj je prestop uspel, navsezadnje tudi zato, ker je nogometaš sam želel priti k nam," je pojasnil športni direktor kluba Thomas Ernst.

Koller: "V bundesligi se bo hitro ujel"
"Odlikujejo ga hitrost in tekaške sposobnosti. Nenehno se premika, veliko dela za moštvo in je odličen podajalec. V reprezentanci na primer veliko pomaga Milivoju Novakoviću. Prepričan sem, da se bo tudi v bundesligi zelo hitro ujel," je Dedića pohvalil Marcel Koller.

Dedič je v Italiji igral osem let, v tem času pa je branil barve Parme, Empolija, Cremoneseja, Piacenze in Frosinoneja.