Foto:
Foto:
Prvi gol za Chelsea na Highburyju je z glavo dosegel John Terry.
Junak tekme med Bayernom in Stuttgartom je bil Jose Paolo Guerrero, ki je minuto pred koncem Bavarcem zagotovil jesenski naslov.
Kevin Kuranyi je po napaki Oliverja Kahna povišal vodstvo Stuttgarta na 2:0, vendar je Bayern vstal od mrtvih.
Pavel Nedved je s sijajnim prostim strelom prinesel Juventusu tri točke v Bologni.
Ronaldinho je ponovno čaral na tekmi proti Albaceteju. Barcelona ima na lestvici 9 točk prednosti pred mestnim tekmecem Espanolom.
Matt Moussilou je zadel za nove tri točke Lilla, ki se bliža Lyonu.

Londonski derbi med Arsenalom in Chelseajem se je končal z delitvijo točk (2:2). Domači so dvakrat povedli, na koncu pa so gostje zasluženo prišli do točke.
V Bundesligi so končali jesenski del prvenstva. Po dramatičnem razpletu so 14. naslov jesenskega prvaka v zgodovini kluba osvojili nogometaši Bayerna.

Tekma med Realom iz Madrida in Realom Sociedadom je bila prekinjena v 89. minuti tekme pri izidu 1:1. Več tukaj. Kraljevi klub je povedel z zadetkom Ronalda, za goste iz San Sebastiana je izenačil Nihat četrt ure pred koncem. Preostalih sedem minut bosta kluba odigrala 5. januarja, je odločila španska zveza.

Milan se je znesel nad Fiorentino (6:0) in napovedal napet boj z Juventusom za naslov italijanskega prvaka. V Franciji se je Lille približal Lyonu, Mile Ačimovič s soigralci zaostaja le še za tri točke.

Anglija: Mojstrovini Henryja nista zadostovali
Londonski derbi je Arsenal začel silovito. Že v 75. sekundi je prvi strelec Premier lige Thierry Henry z volejem ugnal Petra Cecha. Chelsea se je hitro pobral. Izenačil je John Terry z glavo, iz kota je podal Arjen Robben. V 29. minuti je prosti strel hitro izvedel Henry, živi zid gostov se je raztegnil in žoga je pristala v mreži. Igralci Chelseaja so obkrožili sodnika Grahama Polla, ker naj ne bi dal znaka za izvajanje prostega strela. Poll je gol priznal in do odmora je ostalo pri vodstvu topničarjev. Takoj po odmoru je Chelsea izenačil. Prosti strel je izvedel Frank Lampard, Didier Drogba je podal do Eidurja Gudjohnsena, ki je z glavo izid poravnal. Do konca gledalci na polnem Highburyju niso več videli zadetkov. Henry je bil po podaji Roberta Piresa sam pred vrati gostov, vendar je ustrelil čez gol.

Mestna derbija Evertonu in Birminghamu
Lee Carsley je prinesel Evertonu zmago v derbiju z Liverpoolom (1:0). Redsi niso izgubili na Goodisson Parku že sedem let. Leon Osman je podal do Carsleyja, ki je s 25 metrov ujel Chrisa Kirklanda na napačni nogi. Mestni derbi v Birminghamu so dobili gostje, ki so ugnali Aston Villo z 2:1. Manchester City je doma izgubil proti Tottenhamu. Izjemen zadetek je v 56. minuti dosegel Frederic Kanoute.

Nemčija: Bayern jesenski prvak
Boj za naslov jesenskega prvaka v Bundesligi se je končal šele v zadnjih trenutkih tekem 17. kroga. Bayern je pred 63.000 gledalci na razprodanem olimpijskem stadionu izvlekel točko proti Stuttgartu (2:2). Gostje so igrali fenomenalno in bili skoraj 70 minut gospodar na igrišču. V 30. minuti se je v gneči pred vrati Oliverja Kahna najbolje znašel Silvio Meissner in gostje so povedli. Bayernu ni uspelo razviti svoje igre, Kevin Kuranyi je bil dvakrat sam pred Kahnom, a ni zadel. Razvpiti vratar Bayerna je naredil veliko napako v 65. minuti, ko je strel Cacaua le odbil, Kuranyi pa je žogo pospravil za njegov hrbet.

Guerrero rešil Bavarce
Ko je že vse bilo videti izgubljeno, se je nemški velikan prebudil. Le dve minuti po drugem zadetku gostov je Claudio Pizarro znižal izid. V zadnjih 20 minutah je igral samo Bayern. Junak tekme je bil perujski nogometaš Jose Paolo Guerrero, ki je v igro vstopil v 62. minuti. V 89. minuti je strel Michalea Ballacka z glavo vratar Stuttgarta Timo Hildebrand stežka obranil, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Guerrero.

Schalke je imel jesenski naslov v žepu skoraj 60 minut, a je na koncu izvlekel le točko proti Freiburgu (1:1). Proti zadnji ekipi na lestvici je Schalke povedel z golom Mladena Krstajića v 24. minuti. Štiri minute pred koncem je z glavo izenačil Roda Antar in Schalke bo prezimil na drugem mestu. Pod pričakovanji je jeseni igral tudi prvak Werder. Kaiserslautern je prišel do zaslužene točke v Bremnu (1:1).

Nemško prvenstvo se bo nadaljevalo v petek, 21. januarja, ko se bosta pomerila Bayern in Hambruger SV.

Italija: Nedved rešil Juventus
V 15. krogu Serie A je Juventus zmagal na gostovanju v Bologni z 1:0. Obe ekipi sta si priigrali nekaj lepih priložnosti. Stara dama je do zmage prišla v 86. minuti, prosti strel z 19 metrov je izvedel Pavel Nedved in prelisičil Gianluco Pagliuco. Juventus je z zmago ohranil štiri točke prednosti pred Milanom. Zdajšnji prvaki so na San Siriu nadigrali Fiorenetino (6:0). Dvakrat sta zadela Clarence Seedorf in Andrej Ševčenko.

Inter še dvanajstič remiziral
Roma je v Brescii prišla do polnega izkupička šele v 94. minuti, ko je najstrožjo kazen izkoristil Alessandro Mancini. Mestni tekmec Lazio je komaj izvlekel točko proti Lecceju (3:3). Dvakrat je zadel veteran Paolo Di Canio. Inter nadaljuje z remiji, to je bila že njihova dvanajsta delitev točk v letošnjem prvenstvu. Christian Vieri je v 93. minuti z glavo poskrbel, da Inter ostaja neporažen. Za Juventusom modro-črni zaostajajo že za 17 točk.

V soboto zvečer bo veliki derbi 16. kroga na Delle Alpiju. Tekma med Juventusom in Milanom bo obračun vodilnih dveh ekip Serie A.

Španija: Xavi prinesel zmago Barci
V 15. krogu španskega prvenstva je senci prekinjene tekme v Madridu Barcelona dosegla novo zmago. Na gostovanju pri Albaceteju so Katalonci slavili z 2:1. Odločilni zadetek je tri minute pred koncem z volejem z roba kazenskega prostora dosegel Xavi Alonso. Po bolečem porazu z Werderjem v Ligi prvakov (0:2) je Valencii uspelo premagati Numancio z 1:0. Edini gol je prispeval Carlos Marchena v 21. minuti.

Deportivo La Coruna je očitno v veliki krizi. Sevilla je neporažena zapustila stadion Riazor (2:2). V sodnikovem podaljšku je točko Sevilli zagotovil Julio Baptista. Espanol je z zmago proti Mallorci z 2:1 zasedel drugo mesto. Prekinjena tekma v Madridu še ni upoštevana na lestvici, kjer še naprej prepričljivo vodi Barcelona. Na Nou Camp v soboto prihaja Valencia.

Francija: Lille le še tri točke za Lyonom
Lyon je v 18. krogu francoskega prvenstva remiziral na gostovanju v Bordeauxu (0:0). Na vrhu lestvice postaja vse bolj zanimivo. Lille je z zmago proti Nantesu z 2:1 znižal zaostanek na tri točke. Mile Ačimovič je igral do 74. minute, ko ga je zamenjal Stephane Dumont. Največjo priložnost je imel v 14. minuti, ko je njegov prosti strel sijajno obranil vratar Nantesa Mickael Landreau. Gostje so povedli v 32. minuti, ko je zadel Shiva N'Zigou. Lille je drugi del začel silovito in strl odpor Nantesa v sedmih minutah. Izenačil je Geoffrey Dernis, zmago pa je Lillu prinesel Matt Moussilou.

V zelo zanimivi tekmi ekip z vrha lestvice je Auxerre ugnal Marseille z 1:0. Na Velodromu je v 62. minuti s 30 metrov zadel Benjani. Auxerre je na lestvici prehitel Marseille in zaseda tretje mesto. Monaco nadaljuje odlične igre, po zmagi v La Coruni (5:0) so slavili tudi na gostovanju pri Bastii (0:2). Zadela sta Javier Ernesto Chevanton in Javier Saviola. Po izpadu iz Evrope je Paris SG zmagal v Sochauxu z 2:1 in zapustil mesta pri repu lestvice.