Kultni stadion "katalonskega ponosa" vse od odprtja leta 1957 nosi ime Camp Nou, zdaj pa je klub Fundaciji Barca naložil, naj poišče sponzorja, po katerem bo stadion v naslednji sezoni 2020/21 nosil ime.

Stadion Camp Nou bo v naslednji sezoni nosil sponzorsko ime, kar se bo zgodilo prvič po odprtju stadiona leta 1957. Foto: EPA
Stadion Camp Nou bo v naslednji sezoni nosil sponzorsko ime, kar se bo zgodilo prvič po odprtju stadiona leta 1957. Foto: EPA

Dolžnost, da se bojuje proti pandemiji
Sponzorski denar bo namenjen raziskavam in svetovnemu boju proti novemu koronavirusu. "Barcelona čuti dolžnost, da na tej točki humanitarne krize uporabi vsa sredstva, da se bojuje proti pandemiji novega koronavirusa in njenim posledicam," so po poročanju BBC-ja zapisali v klubu.

Barcelona na svojih dresih ni nosila sponzorskega imena do leta 2010, ko so podpisali pogodbo s Qatar Foundation. Predtem so od leta 2006 nosili napis dobrodelne organizacije Unicef.

Španija je ena od najbolj prizadetih držav v pandemiji novega koronavirusa. Do zdaj je umrlo že več kot 20.000 ljudi.

Nadaljevanje junija in julija?
V Španiji so do prekinitve prvenstva odigrali 27 krogov. Vodi Barcelona, ki ima dve točki naskoka (58) pred madridskim Realom (56). Vodstvo La lige razmišlja, da bi tekmovanje nadaljevali junija in julija, a pred praznimi tribunami.

Real na pomožnem stadionu Alfreda Di Stefana?
Če se bo prvenstvo nadaljevalo, bo Real domače tekme verjetno igral na pomožnem stadionu Alfreda Di Stefana, ki leži v severnem predmestju Madrida Valdebebas in sprejme 6000 gledalcev. Za matični stadion Santiago Bernabeu so bila namreč že pred prekinitvijo predvidena obnovitvena dela.