Marouane Fellaini, ki je v 84. minuti zamenjal Wayna Roneyja, je v izdihljajih tekme kronal veliko premoč Manchestra: posest žoge 64:36, streli 19:1 in streli v okvir vrat 8:1. Foto: Reuters
Marouane Fellaini, ki je v 84. minuti zamenjal Wayna Roneyja, je v izdihljajih tekme kronal veliko premoč Manchestra: posest žoge 64:36, streli 19:1 in streli v okvir vrat 8:1. Foto: Reuters
Memphis Depay
21-letni Memphis Depay je z dvema lepima goloma in podajo pokazal, zakaj je pred sezono iz PSV-ja prišel v Manchester United. Foto: EPA
Astana
"Krvnik" Maribora Astana je še korak bliže Ligi prvakov. Foto: EPA

Belgijci so na Old Traffordu začeli odlično, saj so že v 8. minuti povedli. Victor Vazquez je z leve strani s prostega strela poslal predložek v kazenski prostor, kjer je Michael Carrick žogo nespretno izbil za hrbet svojega vratarja Sergia Romera. Šok za več kot 70.000 gledalcev v "teatru sanj".

Hiter odgovor Depaya
A izenačenje rdečih vragov je sledilo že v 13. minuti, ko je Memphis Depay sprejel žogo na robu kazenskega prostora, preigral dva, tri gostujoče branilce, nato pa z diagonalnim strelom po tleh matiral vratarja Sebastiena Bruzzesa.

Depay pokazal razkošen talent
Manchester je bil v nadaljevanju pričakovano boljši, a je Brugge nekajkrat zapretil iz protinapadov. V 43. minuti je spet udaril Depay, spet mojstrsko. Nizozemec je namreč lepo vtekel na podajo Luka Shawa, nato pa s polvisokim diagonalnim strelom z roba kazenskega prostora še drugič ukanil Bruzzesa. Gol je navdušil tudi sicer vedno resnega domačega stratega Nizozemca Louisa van Gaala.

Fellaini van Gaalov as iz rokava
Depay je v 52. minuti s strelom od daleč namučil Bruzzesa. Na drugi strani je Brugge po nesporazumu v domači obrambi skorajda prišel do izenačenja, a je Oularu nespametno napravil prekršek nad Romerom, zato je sodnik Aytekin prekinil srečanje. V 64. minuti je po atraktivni podaji Wayna Rooneyja do izjemne priložnosti spet prišel Depay, ki pa je tokrat meril čez vrata. Nizozemec je bil v 73. minuti nenatančen s prostega strela. Rdeči vragi so v zadnjem delu tekme pritiskali za tretji gol, s čimer bi bila pot v Belgijo lažja. In ko je že kazalo, da z njim ne bo nič, je v 94. minuti Depay podal rezervistu Marouanu Fellainiju, ta pa je z glavo postavil končni izid.

Astana premagala Apoel
Tudi Astana, ki je izločila Maribor, je še korak bliže Ligi prvakov, saj je na prvi tekmi premagala ciprski Apoel z 1:0. Edini gol je v 14. minuti dosegel Baurzhan Džolčijev. Branko Ilić je za kazahstanske prvake igral vso tekmo.

Balažic s Partizanom klonil v Borisovu
Poleg Ilića sta v ognju še dva Slovenca. Gregor Balažic je s Partizanom minimalno izgubil pri Bate Borisovu (0:1). Beograjčani so od 45. minute igrali z igralcem manj, saj je bil izključen Marko Jevtović. Prednost zadetka sta si v torek priigrala še Lazio in lizbonski Sporting. Najbolj vroč slovenski napadalec ta hip "Dunajčan" Robert Berić bo v sredo z Rapidom gostil Šahtar Doneck.

LIGA PRVAKOV

4. PREDKROG

PRVAKI, prve tekme

ASTANA - APOEL 1:0 (1:0)
Džolčijev 14.
Branko Ilić je za Astano igral vso tekmo.

BATE BORISOV - PARTIZAN 1:0 (0:0)
Gordejčuk 75.
: Jevtović 45./Partizan
Gregor Balažic je za Partizan igral vso tekmo.

Sreda ob 20.45:
SKENDERBEU - DINAMO ZAGREB

CELTIC - MALMÖ

BASEL - MACCABI TEL AVIV


NEPRVAKI, prve tekme

MANCHESTER UNITED - CLUB BRUGGE 3:1 (2:1)
Depay 13., 43., Fellaini 94.; Carrick 8./ag
: Mechele 80./Brugge

Manchester United: Romero, Smalling , Shaw, Darmian , Schneiderlin, Blind, Carrick (46./Schweinsteiger), Depay, Mata, Januzaj (72./Hernandez), Rooney (84./Fellaini).

Club Brugge: Bruzzese, Duarte, Cools, De Bock, Mechele , Mbombo , Simons (40./Claudemir), Vazquez (78./Vanaken), Vormer , Diaby (55./Oulare), Dierckx.

Sodnik: Deniz Aytekin (Nemčija)


LAZIO - BAYER LEVERKUSEN 1:0 (0:0)
Keita 77.

SPORTING - CSKA MOSKVA 2:1 (1:1)
Gutierrez 12., Slimani 82.; Doumbia 40.
Ažbeta Juga ni bilo v postavi Sportinga.

Sreda ob 20.45:
RAPID DUNAJ - ŠAHTAR DONJECK
(Robert Berić)

VALENCIA - MONACO

Povratne tekme bodo 25. in 26. avgusta.