Foto:
Foto:
Fredrik Ljunberg je kljub rahli poškodbi zaigral v prvi postavi in zadel prvi gol za Arsenal.
Lee Jung (PSV) je nepravilno zaustavil Thorsteina Helstada (Rosenborg).
Prizor s tekme Šahtjor - Celtic
Ivan Klasnić (desno) in Miroslav Klose (levo) sta uspešno sodelovala v napadalnih akcijah Werderja.
Adriano (desno) je tudi proti Valencii potrdil, da je trenutno med najboljšimi napadalci na svetu.
Igralci Chelseaja težko zadenejo gol iz igre, so pa zelo nevarni iz prekinitev.
Diego (Porto) tako kot večina njegovih soigralcev v Parizu ni bil razpoložen.

Uspešen je bil tudi drugi milanski klub, Inter, ki je v gosteh povsem nadigral Valencio (5:1). V vrstah črno-modrih je znova blestel fenomenalni Adriano.

Arsenal je že drugič samo remiziral na gostovanju, potem ko je proti Panathinaikosu dvakrat vodil. Najlepši zadetek večera je za zmago PSG-ja nad Portom z nenavadnimi škarijcami dosegel Coridon.

Izidi sredinih tekem:
Skupina E:
PANATHINAIKOS - ARSENAL
2:2 (0:1)
12.346; Gonzalez 65., Olisadebe 81.; Ljungberg 18., Henry 74.

Fredrik Ljungberg je Londončane popeljal v vodstvo po lepi podaji Joseja Antonia Reyesa, ki je Šveda našel približno 10 metrov od grških vrat, ta pa je žogo spretno dvignil prek domačega vratarja Kostasa Chalkiasa. Panathinaikos je drugi polčas začel silovito in vsi njegovi napori so bili poplačani v 65. minuti, ko je Ezequil Gonzalez izenačil v slogu Milenka Ačimoviča s tekme proti Ukrajini pred petimi leti. Razdalja je bila sicer precej manjša, saj je veliko napako Jensa Lehmanna izkoristil z lobom s strani s približno 25 metrov.

Na 2:1 je povišal ob odsotnosti Patricka Vieire kapetan Arsenala Thierry Henry, ki je v mrežo pospravil uporaben predložek Ashleyja Cola. To pa ni bilo dovolj za tri točke. Devet minut pred koncem je namreč razgrete navijače v delirij znova spravil poljski Nigerijec Emmanuel Olisadebe, ki je v igro vstopil v 64. minuti. Po strelu iz kota ga je gostujoča obramba pustila osamljenega, z glavo pa mu ni bilo težko premagati Lehmanna, ki je zaplaval v prazno.


ROSENBORG - PSV EINDHOVEN 1:2 (1:1)
20.950; Storflor 42.; Farfan 26., de Jong 85.
RK: Park 90./PSV

Slaba serija Rosenborga se nadaljuje. Potem ko je izgubil na štirih od zadnjih petih tekem norveškega prvenstva, je moral priznati premoč še PSV-ju. Perujec Jeffersen Farfan je pri prvem zadetku prehitel tri domače branilce na robu kazenskega prostora in žogo poslal še mimo vratarja Frodeja Johnsena. Nekaj upanja je gostiteljem vlil gol Oyinda Storflorja ob koncu prvega polčasa z glavo, vendar je slabo obrambo Norvežanov pet minut pred koncem kaznoval John de Jong.

Lestvica:                         
PSV EINDHOVEN     3  2 0 1  3:2  6
ARSENAL           3  1 2 0  4:3  5
PANATHINAIKOS     3  1 1 1  4:4  4
ROSENBORG         3  0 1 2  3:5  1

Skupina F
MILAN
- BARCELONA 1:0 (1:0)
76.502; Ševčenko 31.

Velikana evropskega nogometa sta postregla z dinamično in hitro igro. Nerazpoloženi so bili samo napadalci, za kar pa sta zaslužni tudi obe trdni obrambi. Potek srečanja bi bil lahko povsem drugačen, če ne bi Henrik Larsson v 19. minuti nastreljal le prečke.

Brez milosti pa je bil prvo ime Milana Andrej Ševčenko, ki je z glavo premagal Victorja Valdeza. V drugem delu so Katalonci igrali pogumneje. Ronaldinho in Belleti sta poskušala po tleh, a brez uspeha. V zadnjih minutah smo videli popolno ofenzivo Barce. Rezervist Iniesta je tik pred koncem zadel še drugo vratnico za španske predstavnike, izid pa se ni spremenil.

ŠAHTJOR - CELTIC 3:0 (0:0)
30.000; Matuzalem 57., 63., Brandao 78.

Igralci Šahtjorja na prvih dveh srečanjih niso zadeli mreže nasprotnika, proti Celticu pa se jim je očitno odprlo. Škotski prvaki so bili boljši tekmeci v prvi polovici srečanja, boljše igre pa niso znali izkoristiti. Škoti bodo obžalovali predvsem priložnost Johna Hartsona, ki je iz neposredne bližine ustrelil čez gol.

Gostitelji se niso zadovoljili s podrejenim položajem in v drugem delu pritisnili na vrata Celtica. Za prve tri točke Ukrajincev sta zaslužni predvsem brazilski okrepitvi Matuzalem in Brandao. Vezist Matuzalem je prvič zadel po silovitem strelu z razdalje, drugič po lepem kombiniranju z Zvonimirjem Vukićem. David Marshall je moral še tretjič po žogo v mrežo, ko ga je iz oči v oči premagal Brandao.

Lestvica:
MILAN 3 3 0 0 5:1 9
BARCELONA 3 2 0 1 6:2 6
ŠAHTJOR 3 1 0 2 3:4 3
CELTIC 3 0 0 3 2:9 0

Skupina G:
ANDERLECHT - WERDER 1:2 (1:1)
25.000; Wilhelmsson 26.; Klasnić 36., 59.

Veliki junak Werderjeve zmage je bil Hrvat Ivan Klasnić, ki je z dvema zadetkoma izničil vodstvo Belgijcev. Kljub več priložnostim Nemcev v uvodnih minutah so namreč povedli gostitelji. Christian Wilhelmsson je v 26. minuti v gol pretvoril izreden predložek 18-letnega Vincenta Kompanyja. Klasnić je izenačil po napaki domačega vratarja Daniela Zitke, ki je stekel proti robu kazenskega prostora, da bi ustavil Miroslava Kloseja, hrvaški napadalec pa je žogo poslal v prazno mrežo.

Ob koncu prvega polčasa in na začetku drugega so gostje še naprej napadali, njihovi poskusi pa so sadove obrodili v 59. minuti, ko je po lepi kombinaciji Johana Micouda in Klasnića slednji še enkrat matiral Zitko. V nadaljevanju je Werder prepustil pobudo gostiteljem, ki pa niso znali izenačiti iz še tako lepih priložnosti.


VALENCIA - INTER 1:5 (0:0)
40.000; Aimar 73.; Stanković 47., Vieri 49., van der Meyde 76., Adriano 81.,
Cruz 90.

Na Mestalli so gledalci videli zagotovo najboljšo sredino tekmo. Bolje so začeli Španci, ki so prek Francisca Rufeteja po slabih 20 minutah zadeli tudi okvir vrat. V drugem delu prvega polčasa so na krilih Adriana začeli ofenzivneje igrati tudi črno-modri. Poleg Brazilca sta imela lepi priložnosti še Emre Belozoglu in Christian Vieri. Tudi po prihodu iz slačilnice napadi Interja niso pojenjali. Dejan Stanković s prekrasnim zadetkom z glavo in Vieri z volejem sta v treh minutah povsem demoralizirala Valenciine igralce.

Čeprav je Pablo Aimar znižal na 2:1, se Inter ni oklenil tipične italijanske igre in branil vodstva, ampak je še naprej napadal. Andy Van der Meyde je zadel manj kot minuto po vstopu na igrišče, prvi domači poraz netopirjev na zadnjih desetih evropskih tekmah pa sta zapečatila Adriano in še ena menjava Julio Cruz.

Lestvica:                          
INTER             3  3 0 0 10:2  9 
WERDER BREMEN     3  2 0 1  4:4  6 
VALENCIA          3  1 0 2  4:7  3 
ANDERLECHT        3  0 0 3  2:7  0 


Skupina H:
CHELSEA
- CSKA (M) 2:0 (2:0)
33.945; Terry 9., Gudjohnsen 45.

Na Stanford Bridgeu sta se spopadli moštvi, katerih lastnik je ruski magnat Roman Abramovič. Navijači Chelseaja so pred tekmo tarnali nad neučinkovitostjo napadalcev, kar se je pokazalo tudi na tej tekmi. Toda ko napadalcem ne gre, kot po pravilu nastopi branilec John Kerry, ki je tokrat zadel že tretji gol v Ligi prvakov. Po kotu Franka Lamparda in strelu Eidurja Gudjohnsona je branilec angleške reprezentance z glavo preusmeril žogo v gol.

Tudi drugi zadetek so Londončani dosegli po prekinitvi. Gudjohnson je izkoristil slabo pokrivanje ruskih branilcev in neoviran povišal na 2:0. CSKA se je sicer predstavil z napadalno igro, toda v napadu Rusi niso imeli pravih rešitev.

PARIS SG - PORTO 2:0 (2:0)
43.000; Coridon 30., Pauleta 32.

Prve točke v letošnji Ligi prvakov je PSG dosegel proti lanskim prvakom, ki nikakor ne najdejo prave forme. Parižani so si zmago zagotovili v vsega dveh minutah, ko sta bila natančna Coridon in Pauleta. Prava mojstrovina je uspela Edouardu Coridonu (tudi s pomočjo sreče), ko je v 30. minuti z nenavadnimi škarjicami premagal Vitorja Baio.

Pri drugem zadetku sta se Pauleta in Reinaldo poigrala z obrambo Portugalcev. Porto je imel najlepšo priložnost za znižanje tik pred iztekom prvega polčasa, a je bil Benni McCarthy sam pred vratarjem PSG-ja nenatančen. V drugem polčasu je Porto jalovo napadal in se tako oddaljil od napredovanja v drugi del tekmovanja.

Lestvica:                         
CHELSEA           3  3 0 0  8:1  9
CSKA MOSKVA       3  1 1 1  2:2  4
PARIS SG          3  1 0 2  3:5  3
PORTO             3  0 1 2  1:5  1