Jože Benko je v sredo v Ajdovščini dosegel dva zadetka. Foto: MMC RTV SLO
Jože Benko je v sredo v Ajdovščini dosegel dva zadetka. Foto: MMC RTV SLO
Slaviša Stojanovič
Slaviša Stojanovič bi z zmago proti Dravi ujel priključek s Ptujčani na lestvici. Foto: EPA
Etien Velikonja
Etien Velikonja je vseh pet zadetkov v letošnji sezoni dosegel proti primorskima tekmecema Gorice - Kopru in Primorju. Konec julija je na Bonifiki dosegel hat-trick. Foto: MMC RTV SLO
Zoran Pavlovič
Zoran Pavlovič se bo pomeril s 'sokrajani' iz Velenja. Foto: MMC RTV SLO
Pavel Pinni
S koliko točkami se bo Pavel Pinni vrnil iz Ljubljane? Foto: MMC RTV SLO

Derbi bo v Lendavi, kamor prihajajo vodilne Domžale. Vroče bo tudi na obračunu z dna lestvice med Gorico in Koprom.

Sobota ob 16.00
NAFTA (3. na lestvici) : DOMŽALE (1. na lestvici)
Na dosedanjih petnajstih medsebojnih prvenstvenih srečanjih Nafta še nikdar ni uspela premagati Domžal. V tej sezoni so Lendavčani doslej doma dobili vseh pet tekem in jasno je, da se bo ena od teh dveh serij danes končala. V ekipi Nafte ne bo Bogdanoviča in Vaša, vračata pa se Caban in Jankovič. Slednji je do nedavnega branil domžalske barve. Prvaki so se v Prekmurje dobro razpoloženi odpeljali že včeraj, pa čeprav so manjkali Aljančič, Zec in Vučkič. Če je Naftin adut Jankovič, potem enako velja za napadalca Domžal Benka, ki bo prav tako igral proti svoji nekdanji ekipi.

Sobota ob 18.00
MIK CM CELJE (6. na lestvici) : LABOD DRAVA (4. na lestvici)
Celjani, ki so ostali brez direktorja Pliberška, ki ga je umaknil predsednik Vengust, čakajo tretjo zmago v sezoni. Trener Slaviša Stojanovič je pred tekmo z Dravo sicer optimističen, toda zelo dobro se zaveda, da bo to težka preizkušnja. Predvsem zato, ker so Ptujčani v naletu. Igrajo kombinatoren in napadalen nogomet, Celjani pa imajo težave s sestavo ožje obrambe. Poleg poškodovanega Bulajiča sta kaznovana Kelhar in Travner. Drava je na drugi strani vse boljša, vrača se tudi Zilič. Ni torej čudno, da se na Ptuju zdaj že javno spogledujejo z vodilnim mestom na lestvici. Veseli jih tudi dejstvo, da bo zaostala tekma s Primorjem na sporedu šele 12. oktobra.

Sobota ob 20.00
HIT GORICA (8. na lestvici) : LUKA KOPER (10. na lestvici)
Čeprav gre za derbi z dna lestvice, lahko pričakujemo všečno nogometno predstavo, ki jo bodo neposredno spremljale tudi kamere Televizije Slovenija. V lanski sezoni je Koper dobil vsa medsebojna srečanja, v prvem letošnjem obračunu pa je zmagala Gorica. Trener Primož Gliha poskuša stabilizirati formo, tokrat pa ne bo mogel računati na Živca in Piriha. Da v ekipi ne bo Demiroviča, je povsem jasno. Goričani upajo predvsem, da se Kopru v napadu ne bo odprlo prav na tej tekmi. Za oba kluba velja, da imata slabo realizacijo priložnosti. Za ekipo z Obale ne bo smel igrati Pahor, vprašljiva sta Ipavec in Božičič.

Sobota ob 20.00
MARIBOR (2. na lestvici) : RUDAR (5. na lestvici)
Mariborčani v miru pričakujejo goste iz Velenja. Poškodbe se celijo in konkurenca znotraj moštva se povečuje. Poškodovana sta le še Kubica in Samardžič. Kapetan Pavlovič je doma iz Velenja, toda to ne zmanjšuje njegovega motiva. Vijoličasti želijo nove tri točke, ki bi jih morda že pripeljale na prvo mesto na lestvici. V dvoboju z Rudarjem so seveda veliki favoriti, knapi pa se lahko zanašajo le na neobremenjenost in na vrnitev Junuzoviča. Ta bo zagotovo velenjskemu napadu dodal nekaj ostrine, toda ob odsotnosti Jeseničnika, Saviča, Kolsija in Sulejmanoviča Velenjčani v Ljudskem vrtu vendarle ne bi smeli pripraviti presenečenja.

Nedelja ob 16.00
INTERBLOCK (9. na lestvici) : PRIMORJE (7. na lestvici)
Obračun teh dveh ekip bomo videli tudi oktobra v pokalu, tokrat pa gre za tri prvenstvene točke. Statistika je doslej na strani Primorja, toda kljub temu Ljubljančani govorijo le o novi zmagi. Razšli so se s trenerjem Bigonom, ki ima težave z zdravjem. Manjkal bo Rodič, pripravljena pa bosta Gerič in Pregelj. Ker sta moštvi pri dnu lestvice, lahko pričakujemo odprt boj, Ajdovci pa morajo paziti, da ne bodo imeli prepiha pred svojim golom. Zadnjih nekaj golov so namreč prejeli zelo naivno. Trener Pavel Pinni ima na voljo praktično vse igralce, začetna enajsterica pa naj bi bila podobna kot v prejšnjem krogu proti Domžalam.

Urban Laurenčič