Kapetan vijoličnih je pred sredino prijateljsko tekmo s Hrvaško dobil kamen v glavo. Foto: EPA
Kapetan vijoličnih je pred sredino prijateljsko tekmo s Hrvaško dobil kamen v glavo. Foto: EPA
Marijan Pušnik
Marjan Pušnik ima dobro uigrano ekipo. Foto: RTV SLO

Mik CM CELJE (4. na lestvici) : MARIBOR (2. na lestvici)
Sobota ob 20.00
V Celju z zanimanjem pričakujejo prihod najuspešnejšega slovenskega nogometnega kluba. Dvoboj z Mariborom bo pravi pokazatelj kakovosti celjske ekipe. S prihodom trenerja Slaviše Stojanoviča je igra grofov dobila rep in glavo in zdaj se lahko uspešno postavijo po robu komur koli. Srečanje z vijoličastimi želijo dobiti predvsem z izredno trdno obrambo, saj je mariborski napad v zadnjem obdobju v razcvetu. V dneh po dvoboju s Hrvaško je bil v središču pozornosti Zoran Pavlovič. Kljub poškodbi glave bo kapetan, kot vse kaže, igral in tako so izpolnjeni vsi pogoji za nov, borben, zanimiv in vroč štajerski derbi.

PRIMORJE (7. na lestvic) : RUDAR (6. na lestvici)
Nedelja ob 17.00
Ajdovščina pričakuje obračun sredine lestvice. Primorje in Rudar sta sicer stara znanca, ki pa se zaradi izpada Velenjčanov iz prve lige, nekaj časa v prvenstvu nista srečala. Trener Primorja Pavel Pinni bo prisiljen iskati zamenjavi za Panikvarja in Teinoviča, sicer pa sta oba tekmeca v tej sezoni že prikazala všečno igro. Preseneča predvsem Rudar, ki se po vrnitvi v najmočnejšo konkurenco dobro kosa z najboljšimi. Očitno med trenerjem Marijanom Pušnikom in njegovo ekipo vlada prava kemija. Zunaj pogona sta tokrat Sulejmanovič in Dedič, toda pri Velenjčanih kadrovske težave do zdaj niso prinesle slabih rezultatov.

L. DRAVA (5. na lestvici) : KOPER (8. na lestvici)
Nedelja ob 17.00
Po sedmih osvojenih točkah v treh kolih je vzdušje v taboru Drave izjemno dobro. Trener Ljubinko Drulović je uspel sestaviti ekipo, ki na igrišču deluje dobro, predvsem pa fantje "dihajo" skupaj. Težav s poškodbami na Ptuju praktično nimajo, o dobri formi pa govori tudi visoka prijateljska zmaga nad nižjeligaškim tekmecem iz Apač. Koprčane tako v vsakem primeru čaka zelo težko gostovanje, še posebej če upoštevamo dejstvo, da se kadrovske težave Vlada Badžima nadaljujejo. Najbolj "kratek" je v napadu, kjer je zdaj pod vprašajem še Nigerijec Amusan. Poleg tega je tudi statistika gostovanj Kopra na Ptuju izredno slaba.

NAFTA (3. na lestvici) : Hit GORICA (9. na lestvici)
Nedelja ob 17.00
V Lendavi zatrjujejo, da je poraz v Ljudskem vrtu pozabljen in da bodo z novo zmago še naprej krojili vrh prvenstvene lestvice. Nafta se je na Gorico dobro pripravila, trenerja Damirja Roba pa veseli dejstvo, da bosta Ošlaj in Jankovič bržkone pripravljena za ta prestižni obračun. Po treh zaporednih porazih je nekoliko ostreje spregovoril trener Gorice Primož Gliha. Z mlajšimi nogometaši bo razširil igralski kader, saj želi povečati interno konkurenco. Od svojih izbrancev zahteva maksimalno angažiranost in predanost klubu. Še vedno sta poškodovana Škarabot in Kršič, Živec pa ne bo v kadru za tekmo v Lendavi.

DOMŽALE (1. na lestvici) : INTERBLOCK (10. na lestvici)
Nedelja ob 19.00
Če bi kdo pred začetkom prvenstva dejal, da bosta v šestem kolu v Domžalah igrali prva in zadnja ekipa na lestvici, bi ga najprej proglasili za norega, potem pa verjetno celo Domžale postavili na zadnje mesto. Toda državni prvaki tudi po številnih spremembah igrajo odločno in zrelo ter v tem duhu tudi pričakujejo prihod ranjenega Interblocka. Za Ljubljančane je gostovanje ob Kamniški Bistrici lahko prelomni trenutek. Ali se bodo pobrali ali pa povsem razpadli. Trenerska ekipa, na čelu z Albertom Bigonom, je zdaj že opravila nekaj treningov in pričakuje se boljši pristop k srečanju. Pod domžalskimi reflektorji se obeta izredno zanimiv konec tega kola.

Urban Laurenčič