Dinamo je imel veliko težav z Azerbajdžanci. Bodo prihodnji teden njegov tekmec Domžale? Foto: EPA
Dinamo je imel veliko težav z Azerbajdžanci. Bodo prihodnji teden njegov tekmec Domžale? Foto: EPA

Nogometaši Dinama so se težje od pričakovanj uvrstili v 2. predkrog Lige prvakov. Azerbajdžanski Hazar so strli šele po podaljšku s 3:1.
Približno osem tisoč navijačev na deževnem Maksimiru je obnemelo v 16. minuti, ko je Brazilec Junior s pravo bombo s 40 metrov presenetil nepripravljenega vratarja Georga Kocha. Žoga je v mrežo zletela le malo nad tlemi in ne povsem ob vratnici v desni spodnji kot. Gostitelji so jalovo napadali do 56. minute, ko je po predložku z glavo izenačil rezervist Davor Vugrinec.


Kljub izključitvi N'Tiamoha (77.) so gostje izvlekli podaljšek, v katerem pa sta senzacijo preprečila Mario Mandžukić in Josip Tadić.

Prenosa iz Tirane ne bo
Dinamo se bo v 2. predkrogu pomeril z zmagovalcem dvoboja med Domžalami in Tirano. Prva tekma se je končala z zmago varovancev Slaviše Stojanoviča z 1:0, povratna v albanski prestolnici pa bo v sredo ob 20.15. Prenosa na TV Slovenija ne bo, čeprav se je televizija z
lastnikom pravic dogovorila o njem. Naknadno je lastnik sporočil, da producent signala ne dovoli mednarodne distribucije.

1. predkrog, povratne tekme, torek:
DINAMO ZAGREB - Hazar (AZE) 3:1 (po podaljšku) 1:1
Vugrinec 56., Mandžukić 99., Tadić 116.; Junior 16.
RK: N'Tiamoh 77./Hazar

ASTANA (KAZ) - Olimpi R. (GRU) 3:0 0:0

BATE BORISOV (BLR) - Apoel Nikozija 3:0 (po podaljšku) 0:2

Ranger's (AND) - ŠERIF (MOL) 0:3 0:2

Kaunas (LIT) - ZETA (ČG) 3:2 1:3
SARAJEVO - Marsaxlokk (MAL) 3:1 6:0

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.

M. R.