Dobovec je v zadnjih letih vajen zmagovanja na domačih igriščih. Foto: MMC RTV SLO
Dobovec je v zadnjih letih vajen zmagovanja na domačih igriščih. Foto: MMC RTV SLO

Dobovec je tako ubranil naslov prvaka iz sezone 2018/19, v prejšnji zaradi pandemije tekmovanja niso končali, najboljši pa je bil tudi v sezoni 2017/18. V zgodovini je sicer Litija najuspešnejša slovenska ekipa, ima deset naslovov prvaka, a zadnjega iz sezone 2012/13.

Dobovec je zdaj pri štirih, Oplast Kobarid, Puntar in Maribor imajo po dva, Gip Beton MTO, Pelikan Celje, Mila Juventus, Mizarstvo Krošelj in Gorica pa po enega.

Mordej prehitel sireno za 2:0
Četrta tekma finala se je začela po željah gostov, ki so povedli v 2. minuti, zadel je Teo Turk. V nadaljevanju so gostje napadali, domači pa iskali priložnosti. Dobovec si je hitro nabral pet akumuliranih prekrškov, potem tudi šestega. A je bil po strelu Gašperja Vrhovca Damir Puškar na mestu. Ko se je zdelo, da bo šla gostujoča ekipa na odmor z golom prednosti, je sledila akcija iz kota, Rok Mordej pa je s strelom za 2:0 prehitel sireno.

Čujec dokončal delo v zaključku
Drugi polčas so gostje znova začeli podjetno, a Čujec ni bil pri strelu, meril je v 21. in 22. minuti. Na drugi strani je Puškar dobro posredoval ob strelu Vrhovca, izkazal se je tudi, ko sta ga Arnon in Tine Šturm spravila na tla, a je obranil oba strela Litijanov. Dobovec si je ustvarjal priložnosti, na 3:0 pa je povišal po prekinitvi. Po akumuliranem prekršku, na tleh je pristal Luka Perić, je sledila akcija, Igorja Bratiča pa je matiral Vedran Matošević. Litijani so ob koncu igrali brez vratarja, kar so gostje izkoristili. Najprej je Čujec s strelom čez celotno igrišče zadel v 37. minuti, po podobni akciji pa je minuto pozneje postavil še piko na i za slavje Dobovca in njegovih navijačev v litijski dvorani.

Dobovec je ob prvenstvu osvojil še Pokal Terme Olimia, za nameček so igralci prišli na finalni turnir Lige prvakov. Litiji je pripadel superpokal.


DP v futsalu, finale

Četrta tekma:
Litija - DOBOVEC 0:5 (0:2) 1:3
Turk 2., Mordej 20., Matošević 25., Čujec 37., 38.

Futsal: Dobovec državni prvak