Špica kopačke pri golu Ronalda s škarjicami je bila na višini 230 centimetrov. Foto: Reuters
Špica kopačke pri golu Ronalda s škarjicami je bila na višini 230 centimetrov. Foto: Reuters
Zahvala Ronalda navijačem Juventusa. Foto: Reuters
CR7: Juventus sem imel rad že kot otrok
Šov izjemnega Ronalda v Torinu

"To je bil neverjeten trenutek. Presrečen sem in v mojih mislih so navijači Juventusa. Še nikoli v karieri se mi ni pripetilo kaj takega," je bil vzhičen Ronaldo, ki je zadel na deseti tekmi Lige prvakov zapored, kar ni uspelo še nikomur v zgodovini.
Bolj kot rekord pa Portugalcu laska aplavz nasprotnikovih navijačev, katerih priljubljena tarča je na vsakem stadionu, kjer gostuje Real. Zdaj je Portugalec pristal v družbi Maradone, Ronaldinha, Mesija in drugih, ki so s svojimi mojstrovinami prisilili v spontane ovacije vseh, ne glede na klub, za katerega navijajo.

23 golov na zadnjih dvanajstih tekmah
Stroj za doseganje zadetkov je zabil 119 golov v Ligi prvakov, 59 v izločilnih bojih. Na zadnjih 12 odigranih tekmah je nasprotnikove vratarje premagal 23-krat. 39 golov v tej sezoni je rekord v petih najmočnejših ligah. Juventusu je zabil gol na vseh šestih medsebojnih tekmah, skupaj je Gianluigija Buffona premagal devetkrat.

"Sčasoma se je naučil, kako se izboljšati kot športnik. Občudujem ga, ker je pragmatičen, jasen v vsem, kar počne in govori. V zadnjih letih je dokazal, da je zelo inteligenten, ker je spremenil svoj slog igranja. Vse, kar počne je 100-odstotno in pred golom je pravi ubijalec," je Ronalda hvalil Buffon.

Gol s PlayStationa
Komplimenti dežujejo od vsepovsod. Branilec Juventusa Andrea Barzagli je Ronaldov gol primerjal z računalniško igrico: "Zadetek s PlayStationa. Ko igraš proti najboljšim na svetu, potrebuješ popolnost. Ta gol bo šel v zgodovino, škoda, ker ga je dosegel proti nam." To je bil najvišji poraz Juventusa na novem stadionu od odprtja septembra leta 2011.
"Tega v Torinu še nisem doživel"
"Kar je naredil danes, se bo govorilo še desetletja in desetletja. Nisem še doživel v Torinu, da bi ploskali nasprotnikovem igralcu. Zame je najboljši v zgodovini," je povedal drugi branilec Torinčanov Giorgio Chiellini.

Oglasil se je tudi LeBron
Na Instagramu se je oglasil tudi prvi zvezdnik Lige NBA LeBron James in ob fotografiji škarjic uporabil znameniti stavek iz filma Gladiator: "Ali se ne zabavate?"

Nekateri novinarji so trenerju Juventusa Allegriju očitali, da iz lanskega poraza v finalu v Cardiffu ni potegnil pravih zaključkov. "Se nismo nič naučili v Cardiffu? Če pravite tako ... Ko izgubiš, moraš utihniti. Torej prepuščam besedo vam," je bil piker Allegri.

Za konec še statistični sladkorček. Po porazu z 0:3 na prvi tekmi se v 199 primerih v evropskih tekmovanjih ni uspelo naprej uvrstiti niti eni ekipi.

CR7: Juventus sem imel rad že kot otrok
Šov izjemnega Ronalda v Torinu