Veselje po vodilnem golu Dinama. Foto: MMC RTV SLO
Veselje po vodilnem golu Dinama. Foto: MMC RTV SLO
Navijanje BBB-jev v Domžalah
Mikić za MMC: Pričakovali težje delo
Brezič za MMC: Nismo bili podrejeni
Žinko za MMC: Zadeli vse, kar so imeli

Trener Domžalčanov Robert Pevnik je šel še korak dlje, saj je dejal: "Bili smo boljši nasprotnik. Z ekipo sem zadovoljen. Dobro smo šli v srečanje, nato se je zgodil evrogol Vrdoljaka. Sodnik je odpiskal še smešen penal, ki je odločil tekmo. Na Maksimir se ne gremo predat. Pričakujem dobro, igro in če ne bomo ponovili napak, se nadejam zmage."

Ivanković: Priložnosti Domžal nisem videl
Strateg gostov Branko Ivanković je na Pevnikovo ramišljanje diplomatsko odgovoril: "Nimam drugega komentarja kot to, da ima vsak pravico do svojega razmišljanja. Sicer pa menim, da je bil Dinamo boljši nasprotnik. Razen gužve pred našim golom nisem videl priložnosti Domžal. Zadovoljen sem z izidom kot trener pa tudi z igro. V pravi tekmi so igralci pokazali pogum in nevtralizirali nalete domače ekipe."

Elsner: Zaslužili smo več
Tudi kapetan domačih Luka Elsner ni mogel mimo mož v črnem: "Nikoli nisem govoril o sodnikih, a danes ni bil na naši strani. Utrujeni smo. Dali smo vse od sebe, vendar če dobiš tri gole, potem je škripalo. Pred začetkom smo si rekli, da ne smemo prejeti zadetka. Vendar po treh vsi načrti padejo v vodo. Iskanje krivca je brez veze. Zaslužili smo več, kot smo na koncu dobili. V tekmo smo šli pogumno, toda en udarec z 20, 30 metrov ti vse prodre. Tak je nogomet. Razočaranje je veliko, saj smo imeli občutek, da smo blizu. Lani smo dobili čiste gole, tokrat je bilo pa vse neko nabijanje, udarci iz gužve ... Boli, ko dobiš tri takšne gole."

Mikić: Prvi gol nam je dal krila
Izkušeni Mihael Mikić je za MMC ocenil, da je tekmo odločil prvi zadetek: "Pričakovali smo težje delo, a na roko nam je šel zgodnji zadetek, ki nam je dal veter v hrbet. Domžale so se morale odpreti, in ko se nekdo proti nam odpre, potem se to konča tako, kot se je končalo. Vprašanje je bilo le, koliko zadetkov bo razlike. V 3. predkrogu si želimo Basel ali Panathinaikos, z njimi bi se lahko enakovredno nosili in se uvrstili v Ligo prvakov. Če naletimo na Barcelono, Arsenal ali Liverpool, potem objektivno nimamo možnosti."

Brezič: Sreča nam je obrnila hrbet
Danijel Brezič
je za MMC dejal, da Domžale nikakor niso bile v podrejenem položaju: "Začeli smo dobro in nadzirali položaj do vodilnega gola, ki je spremenil tok srečanja. V nobenem delu nismo bili v podrejenem položaju. Zadeli smo vratnico, prečko, oni pa pač gol. Njim je sodnik dosodil enajstmetrovko, nam je ni ... V tolažbo nam ostaja, da smo odigrali dobro tekmo. Nismo bili nič slabša ekipa. Lani so bili oni kakovostnejši tudi po igri, tokrat pa ne. Dinamo nas ni presenetil. Oni so izkoristili priložnosti, nam je sreča obrnila hrbet. V Zagrebu moramo odigrati podobno kot danes. Ne bomo se predali.

Kirm: Žoga ni šla v mrežo
V zadnjem času najbolj "vroč" Domžalčan Andraž Kirm je zavrnil pomisleke, da so igrali preveč napadalno: "Če bi se že v začetku branili, ne bi imelo smisla, slejkoprej bi zadeli. Smo ekipa, ki želi igrati in se dokazovati. V polju smo bili enakovreden nasprotnik, na žalost pa nam žoga ni šla v mrežo. Mogoče se nam bo vrnilo v Zagrebu."

Žinko: Tekma bi se lahko odvila v drugo smer
Luka Žinko
pa je bil razočaran nad izidom, medtem ko je bil z igro zadovoljen: "Razočarani smo, čeprav z igro ne smemo biti. Zadeli so vse, kar so imeli ... Strel od daleč in penal, ki ga ni bilo. Lahko bi se tekma odvila tudi v drugo smer. Dinamo ni odigral vrhunske tekme. Lani so nas razbili. Mislim, da smo danes odigrali bolje kot lani obe tekmi. Kanček upanja še ostaja. Če bomo zadevali tako kot oni danes, nam morda uspe."

BBB-ji žalili Hrgovića in Mamića
Za konec še o zloglasnih navijačih Dinama, Bad Blue Boysih. Ti so vseskozi bučno podpirali svoje ljubljence z izjemo Mirka Hrgovića, ki je bil deležen žaljivk. Zaradi tega jih nogometaši na koncu niso pozdravili. BBB-ji so precej pikrih namenili tudi podpredsedniku Zdravku Mamiću.

A. V. in T. V.

Navijanje BBB-jev v Domžalah
Mikić za MMC: Pričakovali težje delo
Brezič za MMC: Nismo bili podrejeni
Žinko za MMC: Zadeli vse, kar so imeli