Lucas Horvat je dosegel edini zadetek za Domžale. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Lucas Horvat je dosegel edini zadetek za Domžale. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Velimir Vidić
Velimir Vidić je z zadetkom za 2:1 pokopal še zadnje upe Domžal. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ivan Katalinić
Ivan Katalinić je bil zelo zadovoljen z uvrstitvijo v 3. predkrog, kjer se bodo Splitčani srečali s Fulhamom. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Darko Birjukov
Darko Birjukov ni iskal izgovorov, ampak je čestital Splitčanom in jim zaželel srečo v tretjem predkrogu proti Fulhamu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Pri zmagovalcih Pokala Hervis ob že dalj časa odsotnih Roku Hanžiču, Blažu Brazovačkem, Niku Cimpriču in Darku Topiću ni igral še Damir Pekič, ki ga zaradi poškodbe Darko Birjukov ni uvrstil v kader. Splitčani so se hitro pobrali po šoku v uvodni akciji drugega polčasa in se bodo prihodnji četrtek srečali s Fulhamom.

Vuković preprečil vodstvo Domžal
Prvo resnejšo priložnost so si priigrali Domžalčani, v 16. minuti je Juninho sprožil močan strel s 30 metrov, njegov poskus pa je Andrija Vuković s skrajnimi močmi izbil v kot. Le minuto pozneje so gostje izpeljali hitro akcijo, po podaji Amerja Krcića se je za domačo obrambno vrsto znašel Slobodan Vuk, Vuković pa je v zadnjem trenutku odklonil nevarnost pred svojimi vrati.

Nato so na stadionu v Dugopolju gostitelji prevzeli pobudo. Ivan Baraban je z volejem meril prek vrat. Varovanci nekdanjega vratarja in trenerja Hajduka Ivana Katalinića so bili nevarni tudi ob koncu prvega dela, strel Predraga Šimića pa je zanesljivo obranil Nejc Vidmar.

Čop odgovoril Horvatu
Že v 35. sekundi drugega polčasa so Domžalčani povedli. Na robu kazenskega prostora so se borili Krcić, Vuk in Lucas Horvat. Žoga je prišla do Horvata, ki je z izjemnim strelom z 18 metrov premagal vratarja Vukovića. Splitčanom je hitro uspelo izenačiti. Žoga je na levi strani kazenskega prostora prišla do Dujeta Čopa, ki je z 12 metrov natančno zadel dolgi kot nemočnega Vidmarja.
Splitčani so si med 50. in 53. minuto priigrali kar tri lepe priložnosti. Najprej je Čop z glavo streljal prek vrat, nato je Bojan Golubović streljal mimo desne vratnice, le nekaj trenutkov pozneje pa je po napaki Vidmarja Čop s 16 metrov zadel desno vratnico. V 59. minuti se je po podaji Marka Drevenška znova v priložnosti znašel Vuk, a je s 14 metrov zadel zunanji del mreže. V nadaljevanju je Vidmar odlično posredoval po prostem strelu Anteja Vitaića. V 70. minuti so znova zagrozili Domžalčani prek rezervista Dejana Zadnikarja, po globinski podaji Tadeja Apatiča pa mu je žogo izpod nog odvzel vratar Vuković.
Vidić in Milović potrdila napredovanje Splita
Odločitev o zmagovalcu je padla v 72. minuti, ko se je po kotu Velimir Vidić znašel povsem sam v domžalskem kazenskem prostoru in z močnim volejem zadel levi spodnji kot gostujočih vrat za 2:1. Končni izid je pet minut pred koncem postavil Goran Milović s petih metrov.
Birjukov športno priznal poraz
"Splitčani so pokazali, da so v tem trenutku boljša ekipa od nas, in popolnoma zasluženo bodo nadaljevali igre v Evropi. Na igrišču se je videlo, da smo manj sveži od domačinov. To je bila že naša četrta tekma v 12 dneh in glede na vremenske pogoje, ki so vladali na zadnjih treh tekmah, nam je danes primanjkovalo moči. Tokrat so bili pogoji za igro še najboljši. Videlo se je, da je Split močnejši v dvobojih, skokih in vsaka odbita žoga je končala v njihovih nogah. Ko dosežeš gol, je za vsako ekipo najpomembneje, da umiri igro, saj v nadaljevanju pride do nervoze v ekipi nasprotnika. Na to smo računali, vendar smo nemudoma dobili izenačujoči gol in Splitčani so bili znova v psihološki prednosti. Težko se je bilo znova vrniti, saj je Split zelo dobra ekipa, ki zna igrati in ima čvrsto obrambo. Točno se ve, kaj kdo dela, in še enkrat jim čestitam za zasluženo zmago ter jim želim veliko uspeha proti Fulhamu," je poudaril trener Domžal Birjukov.

2. predkrog, povratna tekma:
SPLIT - Domžale 3:1 (0:0) 2:1
3.000; Čop 47., Vidić 72., Milović 85.; Horvat 46.

Split: Vuković, Budiša, Vidić, Milović, Marčić , Vitaič, Šimić, Baraban ( 81./Rašić), Golubović ( 66./Rebić), Čop ( 73./Obilinović), Erceg.

Domžale: Vidmar, Apatič ( 83./Diallo), Knezović, Zec, Elsner , Drevenšek ( 69./Zadnikar), Teinović, Horvat, Juninho, Krcić ( 78./Smukavec), Vuk.

Sodnik: Deniz Aytekin (Nemčija)

Izid prve tekme je v odebeljenem tisku.