Nogometaši Domžal imajo na prvi tekmi 'klasičen' cilj: zmagati in ne prejeti zadetka. Foto: RTV SLO
Nogometaši Domžal imajo na prvi tekmi 'klasičen' cilj: zmagati in ne prejeti zadetka. Foto: RTV SLO
Zlatan Ljubijankič
Cena za Zlatana Ljubijankiča je postavljena visoko. Foto: RTV SLO
Tirana bo spet pretila

Albanci so pred dvema letoma v istem tekmovanju presenetljivo izločili Hit Gorico. "Naše želje in pričakovanja so povsem enostavna: v dveh tekmah si želimo napredovati v drugi krog," si peska ne meče v oči trener slovenskih prvakov Slaviša Stojanovič, ki pa je še opozoril: "Vedeti moramo, da se včasih želje razlikujejo od realnosti, a mi bomo skušali prikazati vse svoje odlike in potrudili se bomo po najboljših močeh, da bi sezono nadaljevali v tem tekmovanju."

Nastop Elsnerja še vprašljiv
Rumeni so si ogledali tri tekme Tirane in so se dobro pripravili na njeno igro. Za zdaj je še vedno vprašljiv nastop Luke Elsnerja, ki se je poškodoval na tekmi superpokala proti Kopru in vadi po posebnem programu. "Zdravniška služba je pri sanaciji poškodbe opravila odlično delo. Preizkusil ga bom še v dvobojih, da vidimo, ali bo gleženj zdržal. Potem pa se bom moral odločiti in dobro razmisliti, ali bo Luka nared za tako pomembno tekmo. Ostali nogometaši nimajo zdravstvenih težav," je še povedal Stojanovič.

Cena za Ljubijankiča je znana
V ekipi ostaja Zlatan Ljubijankič, za katerega se je pred dnevi omenjalo, da se za njegove storitve zanima škotski Celtic. Vodstvo slovenskega prvaka je trdno odločeno, da mladega nogometaša ne proda pod ceno 2,5 milijona evrov.

Nogometaši Dinama so na prvi tekmi v gosteh proti Kazarju presenetljivo igrali "le" 1:1, a ostajajo favoriti za napredovanje.


Danes ob 20.15 (prenos na TVS 2):
DOMŽALE TIRANA ---------- verjetni postavi: ---------- Nemec Hidi Elsner Sina Žinko Dede Varga Xhafa Aljančič Hajdari Kirm Mukaj Brezič Sefa Grabič Capia Juninho K. Duro Ljubijankič Abazaj Jankovič Fortuzi --------------------------------------- Sodnik: Martin ATKINSON (Anglija)


Liga prvakov, 1. predkrog, prve tekme

Sreda ob 20.15 (prenos na TV Slovenija 2):
DOMŽALE - TIRANA
Povratna tekma bo 25. julija.

OLIMPI RUSTAVI (GRU) - ASTANA (KAZ) 0:0
KAZAR (AZE) - DINAMO ZAGREB 1:1
Ramazanov 59.; Etto 63.
APOEL NIKOZIJA - BATE BORISOV (BLR) 2:0
THE NEW SAINTS (WAL) - VENTSPILS (LAT) 3:2
ZETA (ČG) - KAUNAS (LIT) 3:1
LINFIELD (SIR) - IF ELFSBORG (ŠVE) 0:0
MURATA (SMA) - TAMPERE 1:2

Sreda:
ŠERIF (MOL) - RANGER'S (AND)
DERRY CITY (IRS) - PJUNIK (ARM)
HAFNAFJORDUR (ISL) - HB TORSHAVN (FRO)
POBEDA (MAK) - LEVADIA TALLIN (EST)
F91 DUDALENGE (LUK) - MSK ŽILINA (SLK)
MARSAXLOKK (MAL) - SARAJEVO

S. J.
Tirana bo spet pretila