Prekršek - da ali ne? Vsake oči imajo svojega malarja ... Foto: Reuters
Prekršek - da ali ne? Vsake oči imajo svojega malarja ... Foto: Reuters
Leo Messi
Leo Messi je bil najboljši mož Barcelone, vendar ga je trener Frank Rijkaard sredi drugega polčasa zamenjal z Bojanom Krkićem. Verjetno ni želel tvegati obnovitve poškodbe argentinskega velemojstra. Foto: EPA

"Pričakoval sem, da sodnik ne bo dosodil še ene enajstmetrovke, potem ko je že piskal prvo. Pričakovati dve najstrožji kazni na Nou Campu je malce preveč," je bil po prvi polfinalni tekmi Lige prvakov med Barcelono in Manchestom (0:0) ciničen "Sir Alex", potem ko je v 29. minuti Ronaldo padel v kazenskem prostoru v dvoboju z Rafo Marquezom. Mnenja, ali je bil prekršek ali ne, so kot po navadi deljena, dejstvo pa je, da Marquez ni šel na žogo, ampak na igralca.

Ferguson: Ronaldo je bil izjemen
"Ronaldo je imel pri izvajanju enajstmetrovke malce smole. Mogoče je prišla prezgodaj, v prvi minuti tekme. Malo preveč se je nagnil nazaj. Kakor koli že, Ronaldo je bil nocoj izjemen," je Ferguson hvalil svojega 23-letnega zvezdnika.

Pred povratno tekmo je optimist: "Glede na našo statistiko na Old Traffordu in navijače imamo lepe možnosti za preboj v finale." Še posebej je bil Ferguson zadovoljen z obrambo, v kateri je zaradi trebušnega virusa manjkal Nemanja Vidić: "Niso si ustvarili veliko priložnosti, čeprav so veliko igrali na robu našega kazenskega prostora. Obramba je bila izvrstna. Morali pa bi več zadrževati žogo. Preveč je bilo napačnih podaj. Poznalo se je, da je imela Barcelona igralca več v zvezni vrsti."

Rijkaard: Manchester bo imel težko delo
Trener Barcelone Frank Rijkaard meni, da je dvoboj še povsem odprt: "Tekma je bila izenačena. Igrali smo dobro in jim nismo dovolili veliko priložnosti. Vse je še odprto, tudi oni vedo, da smo sposobni zadeti na Old Traffordu. Mogoče to ni bila naša najboljša tekma, vendar bili smo solidni in na to so se odzvali tudi navijači. Izid ni dober, vendar bo imel Manchester težko delo."

Podobnega mnenja je bil tudi napadalec Barcelone Samuel Eto'o: "Škoda, da nismo zatresli mreže, vendar smo to sposobni narediti na katerem koli igrišču in Manchester zagotovo ni izjema."

R. K.