Foto:
Foto:
Panathinaikos je v šestih tekmah Arsenala premagal le enkrat. Za slavje z 1:0 je septembra 2001 poskrbel Giorgos Karagounis.
Samuel Eto'o želi ostati skromen.
Veselje nogometašev Interja, ko so pred dvema letoma v četrtfinalu Lige prvakov izločili Valencio.
Arjen Robben je še vedno poškodovan.

Milan v državnem prvenstvu zaostaja le za Juventusom, a z igro še ni prepričal. Po poškodbi gležnja se v moštvo vrača Filippo Inzaghi, ki je zadel že proti Celticu. Na drugi strani Barca blesti v državnem prvenstvu, saj ima pred drugo Valencio že pet točk prednosti. Katalonce mučijo poškodbe, saj so kar brez sedmih igralcev.



Sreda ob 20.45, skupina E
V Atenah se bosta pomerila Panathinaikos in Arsenal. Grški prvaki imajo zelo neugodno statistiko z angleškimi klubi, saj so v 14 tekmah uspeli zmagati le enkrat. To jim je uspelo pred tremi leti ravno proti Arsenalu. V ostalih šestih medsebojnih tekmah so bili topničarji prepričljivo boljši. Angleški prvaki bodo zaigrali brez poškodovanih Patricka Vieire in Gilberta. Trener Arsene Wenger bo tekmo verjetno začel brez Fredrika Ljungberga, ki ima težave s kito v podkolenskem zgibu.

V drugem dvoboju bosta v Trondheimu na "ledeni" zelenici zaigrala Rosenborg in PSV Eindhoven, ki bosta prvič igrala med seboj. PSV je le enkrat igral proti norveškim klubom. V sezoni 1996/97 je v danes že pokojnem Pokalu pokalnih zmagovalcev izpadel proti Brannu iz Bergna.

PANATHINAIKOS - ARSENAL
ROSENBORG - PSV EINDHOVEN

Lestvica:                           
ARSENAL           2  1 1 0  2:1  4  
PANATHINAIKOS     2  1 0 1  2:2  3  
PSV EINDHOVEN     2  1 0 1  1:1  3  
ROSENBORG         2  0 1 1  2:3  1  
Skupina F
Sredin večer bo v znamenju derbija med Milanom in Barcelono. Zmagovalec se bo z eno nogo že uvrstil v osmino finala. Evropska giganta sta se pomerila le petkrat. Najpomembnejši medsebojni obračun je bil gotovo leta 1994, ko je Milan v finalu Lige prvakov nekoliko presenetljivo pometel s Katalonci kar s 4:0. Barcelona ima poleg Arsenala gotovo najlepšo igro v začetku sezone in rezultati ne izostajajo. Kljub temu prerojeni napadalec Samuel Eto'o opozarja:" Kljub vsem rezultatom moramo pred nadaljevanjem sezone ostati skromni!"

Šahtjor in Celtic bosta na ukrajinskih tleh lovila še zadnji vlak za stik z drugim mestom v skupini. Tekmeca se bosta pomerila prvič, kljub temu pa statistika lahko govori v prid Ukrajincem. Čeprav ti še niso igrali s škotskimi klubi, so v zadnjih dveh domačih tekmah premagali predstavnika otoškega nogometa (Arsenal s 3:0 in irski Linfield s 4:1). Na drugi strani se je Celtic z zadnjih sedmih evropskih gostovanj domov vrnil le z enim remijem.

MILAN - BARCELONA (prenos na TVS 2)
ŠAHTJOR - CELTIC

Lestvica:                           
BARCELONA         2  2 0 0  6:1  6  
MILAN             2  2 0 0  4:1  6  
CELTIC            2  0 0 2  2:6  0  
ŠAHTJOR           2  0 0 2  0:4  0  
Skupina G
V izredno izenačeni skupini G bo Anderlecht gostil nemški Werder. Moštvi sta se zadnjič srečali v sezoni 1993/1994, ko so Nemci dobili obe tekmi. V Belgiji so slavili z 2:1, doma pa s 5:3. Slednja tekma je bila še posebej zanimiva, saj so Belgijci po 33 minutah vodili že s 3:0. Nemška petarda je sledila v 23 minutah ... Werder se lahko pohvali, da je v zadnjih petih obračunih z belgijskimi klubi vselej pobral tri točke. Na zadnjih desetih evropskih tekmah pa so v gosteh Nemci zmagali le enkrat, v tolažbo pa jim je, da so premagali ravno belgijski klub (pred štirimi leti so s 5:2 premagali Genk).

Derbi skupine bo v Valencii, kjer španski prvak gosti Inter. Moštvi sta se srečali šestkrat, vsaka ekipa je slavila dvakrat, prav tolikokrat pa se je tekma končala brez zmagovalca. Sicer pa so bolj zadovoljni gotovo Italijani, ki so se ravno prek Valencie v sezoni 2001/2002 uvrstili v polfinale Pokala Uefa, leto kasneje pa še v polfinale Lige prvakov. Pri španskih prvakih bo zaradi kazni manjkal Carlos Marchena, zaradi poškodbe pa Roberto Ayala. Pri Italijanih bo sedmo tekmo (od osmih) zaradi kazni odsedel Siniša Mihajlović.

ANDERLECHT - WERDER
VALENCIA - INTER

Lestvica:                           
INTER             2  2 0 0  5:1  6  
VALENCIA          2  1 0 1  3:2  3  
WERDER BREMEN     2  1 0 1  2:3  3  
ANDERLECHT        2  0 0 2  1:5  0  
Skupina H
Chelsea ima težave z napadalci. Adrian Mutu ima poškodovano koleno (v dodatnih težavah se je pojavil z jemanjem kokaina). Didier Drogba ima težave z rebri, napadalno usmerjeni Arjen Robben pa ima še vedno poškodovano stopalo. Če temu še dodamo slabo formo Mateje Kežmana modrih res ne čaka lahko delo. Angleški podprvaki so sicer v 47 evropskih srečanjih na domačih tleh izgubili le dve tekmi.

V Parizu nas čaka tekma dveh največjih razočaranj začetka sezone. Aktualni evropski prvak je le bleda senca ekipe, ki je v zadnjih dveh letih osvojila oba evropska pokala. Lani so na poti do končne zmage blesteli proti francoskim ekipam. V skupini so dvakrat premagali Marseille, v četrtfinalu izločili Lyon, v finalu pa bili boljši še od Monaca. Na drugi strani Paris SG v 180 minutah še ni dosegel zadetka v Ligi prvakov. Tudi za PSG in Porto bo to prva medsebojna tekma.

CHELSEA - CSKA MOSKVA
PARIS SG - PORTO

Lestvica:                          
CHELSEA           2  2 0 0  6:1  6 
CSKA MOSKVA       2  1 1 0  2:0  4 
PORTO             2  0 1 1  1:3  1 
PARIS SG          2  0 0 2  0:5  0