Luis Suarez in Lionel Messi na zadnjem treningu v Torinu. V soboto v Malagi nista imela svojega večera in Barcelona bo težko ubranila španski naslov. Foto: Reuters
Luis Suarez in Lionel Messi na zadnjem treningu v Torinu. V soboto v Malagi nista imela svojega večera in Barcelona bo težko ubranila španski naslov. Foto: Reuters
Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon, ki bo januarja 2018 dopolnil 40 let, si najbolj želi zmagati v Ligi prvakov. "Pokal z velikimi ušesi" se mu je že nekajkrat izmaknil iz rok. Foto: Reuters
Thomas Tuchel
Thomas Tuchel vse stavi na Ligo prvakov, potem ko je Borussia razočarala v nemškem prvenstvu, kjer je šele na četrtem mestu. Foto: EPA

Katalonci so v osmini finala po epskem preobratu na povratni tekmi izločili Paris SG (0:4 in 6:1). Nikakor ne najdejo konstantne forme. V španskem prvenstvu so v sredo z imenitno predstavo nadigrali Sevillo s 3:0, v soboto pa so bili razglašeni v Malagi in po porazu z 0:2 je nov naslov španskega prvaka zelo oddaljen.

Juventus je v Serie A v odličnem položaju, ima šest točk prednosti pred Romo in šesti zaporedni "scudetto" je zelo blizu.

"Ko igraš prvo tekmo doma, je vedno najpomembneje, da ne prejmeš zadetka. Proti Barceloni ne moreš računati, da bo na obeh tekmah 0:0, nato pa bi imeli priložnost za zmago pri streljanju enajstmetrovk. Vsekakor želimo zadeti na prvi tekmi, srečanje bodo začeli Cuadrado, Dybala, Mandžukić in Higuain," je poudaril trener Massimiliano Allegri.

Messi že nekaj let najboljši na svetu
Italijanski novinarji so ga spraševali o Paulu Dybali, ki je največji dragulj stare dame. Hitro so potegnili primerjave z Lionelom Messijem. "Messi je že nekaj let najboljši nogometaš na svetu. Dybala je naredil nekaj velikih korakov, zelo hitro napreduje. Poleg Neymarja bi lahko postal eden najboljših v prihodnjih sezonah," je še dodal strateg Juventusa.

Buffon opozarja na odlični trojček v napadu
"Ne bi rad podcenjeval drugih igralcev Barcelone, vendar Neymar, Messi in Suarez so res velika nevarnost za naša vrata. Odlično sodelujejo, veliko si podajajo in so pravi ekipni igralci. Moji otroci obožujejo Messija in Neymarja in mislim, da imajo dober okus," je razlagal Gianluigi Buffon, ki mu v bogati zbirki lovorik manjka Liga prvakov.

"Naš kader ni prav nič slabši od Barcelone. Imamo veliko kakovost in naš cilj je finale Lige prvakov," je odločen Dybala.

Za tako tekmo ni treba motivirati igralcev
Pri Barceloni bo manjkalo kar nekaj igralcev. Sergio Busquets je kaznovan, poškodovani so Rafinha, Aleix Vidal in Arda Turan.

"Od finala v Berlinu se je precej spremenilo. Juventus je še vedno odlična ekipa. Težko rečem, ali so še močnejši. Imam izjemne spomine na tisto finalno tekmo, a zdaj se vse začenja znova. Vsekakor mi ni treba motivirati igralcev za tekmo proti Juventusu," je pojasnil Luis Enrique, ki bo po koncu sezone zapustil klop Barce.

"Mislim, da v nogometu ni pravega maščevanja. Tistega izida se ne da več spremeniti. Nihče ne razmišlja o tisti tekmi izpred dveh let. Vsi želimo odigrati dobro tekmo in iztržiti želimo ugoden izid na prvi tekmi," je dodal Javier Mascherano.

Tuchel: Potrebujemo štiri vrhunske polčase
Borussia bo na stadionu Westfalen gostila Monaco. Trener Thomas Tuchel ima precej težav zaradi bolezni in poškodb. Manjkali bodo Mario Götze, Andre Schürrle in Erik Durm. V soboto v Münchnu so bili črno-rumeni nemočni, Bayern jih je odpravil kar s 4:1.

"V soboto smo zasluženo visoko izgubili. Na srečo igramo veliko tekem in že danes nihče več ne govori o tej tekmi. Posebne analize sploh nisem delal, saj bi moral prikazati 120 napak, to pa ne bi vplivalo dobro. Veliko igralcev Monaca je naredilo odličen vtis, ko sem gledal njihove tekme. Veliko igralcev je pravih atletov, nekaj je izrednih posameznikov. Prepričan sem, da bomo prikazali pravi obraz in ponovili predstavo s tekme proti Benfici. Proti vodilni ekipi francoskega prvenstva potrebujemo štiri vrhunske polčase," je razmišljal trener Tuchel.
Monaco je strelsko izjemno razpoložen, na 31 domačih ligaških tekmah je dosegel (prav tako kot Barcelona) 88 golov. Toda kapetan rumeno-črnih Marcel Schmelzer pravi, da bo pomembna predvsem obramba in da je ta na strani nemške ekipe: "Tudi če oni dosegajo veliko golov, vedno velja, da do pomembnih zmag in naslovov vodi dobro delujoča obramba. Naši branilci imajo več izkušenj na mednarodnih tekmah, to moramo tudi unovčiti."

Četrtfinale, prvi tekmi, torek ob 20.45:
BORUSSIA (D) - MONACO

Verjetni postavi:

Borussia Dortmund: Bürki, Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer, Weigl, Dembele, Kagava, Guerreiro, Pulisic, Aubameyang.

Monaco: Subašić, Toure, Glik, Jemerson, Mendy, Fabinho, Joao Moutinho, Bernardo
Silva, Lemar, Mbappe, Falcao.

Sodnik: Daniele Orsato (Italija)



JUVENTUS - BARCELONA

Verjetni postavi:

Juventus: Buffon, Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Khedira, Pjanić, Cuadrado, Dybala, Mandžukić, Higuain.

Barcelona: ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Jordi Alba, Rakitić, Mascherano, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar.

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)

Povratni tekmi bosta 19. aprila.


Sreda ob 20.45:
BAYERN - REAL MADRID

Verjetni postavi:

Bayern: Neuer, Lahm, Javi Martinez, J. Boateng, Alaba, Xabi Alonso, Vidal, Robben, Thiago, Ribery, Lewandowski.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Nacho, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modrić, Bale, Benzema, Ronaldo.

Sodnik: Nicola Rizzoli (Italija)


ATLETICO MADRID - LEICESTER

Verjetni postavi:

Atletico: Oblak, Juanfran, Savić, Godin, Filipe Luis, Koke, Saul Niguez, Gabi, Ferreira-Carrasco, Griezmann, Torres.

Leicester: Schmeichel, Simpson, Morgan, Huth, Fuchs, Albrighton, Drinkwater, Ndidi, Mahrez, Vardy, Okazaki.

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)

Povratni tekmi bosta 18. aprila.