Elvedin Džinič (prvi z desne) je bil udeleženec svetovnega prvenstva 2010, vendar ni igral niti minute. Foto: MMC RTV SLO
Elvedin Džinič (prvi z desne) je bil udeleženec svetovnega prvenstva 2010, vendar ni igral niti minute. Foto: MMC RTV SLO

Džiniću bi se junija iztekla pogodba z Mariborom, vendar je ni želel podaljšati. Pred kratkim je v Belgiji podpisal novo pogodbo in razjezil športnega direktorja Maribora Zlatka Zahoviča, ki je izjavil, da jim je Džinić zarinil nož v hrbet. Uradna klubska spletna stran poroča, da sta se kluba le dogovorila o odškodnini, ki je precej višja od prve ponudbe belgijske strani (50 tisoč evrov).

25-letnemu Džiniću tako ne bo treba greti mariborske tribune in trenirati z mladinci, ampak se bo v nekaj dneh pridružil novim soigralcem, ki jih čaka boj za obstanek, saj so trenutno prepričljivo zadnji. Za 14. mestom, ki prinaša obstanek, zaostajajo 9 točk. Prvenstvo se nadaljuje 22. oz. 23. januarja.

V vijoličastem dresu je Džinić odigral 161 tekem, lani so ga navijači izbrali za "vijoličastega bojevnika" (najboljšega igralca sezone), njegove igre pa je opazil tudi selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek in ga uvrstil na seznam igralcev za lansko svetovno prvenstvo v Južni Afriki.

V belgijskem prvenstvu letos igrajo štirje slovenski nogometaši: v Gentu Marko Šuler, Zlatan Ljubijankić in Matija Škarabot, v Cercle Bruggeu pa Dejan Kelhar.